Umiddelbar laminering for mellomstore behov

GMP Protopic 520 er Duplos nyeste lamineringsmaskin utviklet for mellomstore siviltrykkerier og digitaltrykkerier. I følge selskapet snakker vi ikke om en volummodell, men snarere om en løsning for umiddelbar produksjon. Maskinen benytter et automatisk matesystem med innebygd sensor som muliggjør mating av flere ark av gangen. Sensoren sørger for at det oppstår korrekt avstand mellom hvert ark før de lamineres. Dermed reduseres mengden film som ellers vil gå til spille. Protopic-modellen har en produksjonshastighet på 15 meter i minuttet og benytter GMPs film tilpasset digitaltrykksaker. En rekke pregevalser kan kjøpes om man ønsker å produsere trykksaker med spesielle effekter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: