Nytt trykkeri for Firda Tidend

Onsdagens utgave av Firda Tidend er den første som er trykt i Firda Tidends nye presse. – Dette er en merkedag for avisen. Med denne millioninvesteringen håper vi å gi leserne våre et bedre produkt, sier redaktør Bjørn Grov. Lokalene måtte bygges om innvendig for å gi plass til den nye 16-sider-pressen som har kostet omkring seks millioner kroner og kommer fra amerikanske Global. Et ctp-anlegg fra ECRM har dessuten endelig kuttet filmleddet i Firda Tidend. – Den gamle pressen ga for lite spillerom i forhold til både sidetall og farger, og håpet er at den nye pressen også skal gi avisen et løft i form av bedre trykk. – Kapasiteten øker betydelig. Nå kan vi trykke 16 sider i farger, mot fire sider tidligere. Maksimalt sidetall er 32 sider, mot 16 i den gamle pressen. Nå blir avisen dessuten stiftet, forteller Grov. foto: Inger H. Aske Lothe

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: