Ricoh på banen med alternativ skriverteknologi

Tidligere har valget i stor grad stått mellom teknologiene laser og blekk, når kontoret planlegger nye investeringer på skriverområdet. Nå kommer imidlertid et spennende alternativ fra Ricoh, med betegnelsen Liquid Gel. I følge Ricoh skal denne teknologien i stor grad endre vår oppfatning av hva det koster å produsere fargeutskrifter. Den nye teknikken sørger nemlig for at prisen er den samme, enten man skriver ut i farger eller sort/hvitt. Liquid Gel benytter en type gelebasert blekk som håndteres via et skriverhode. De 3,2 centimeter brede skriverhodene er hver utstyrt med 384 munnstykker og kan skrive ut i maksimumsoppløsningen 1200 ppt. Dråpestørrelsen er variabel og går ned til fem picoliter. En av de største gevinstene ved Liquid Gel skal være at fargen tørker i det den treffer papiret. Fargen trenger heller ikke ned i papiret, og det hevdes at dette vil gi bedre skarphet. Utskriftshastigheten påvirkes også positivt av den nye teknikken, og i første omgang loves det 30 sider i minuttet både for farger og sort/hvitt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: