Ricoh på banen med alternativ skriverteknologi

Tidligere har valget i stor grad stått mellom teknologiene laser og blekk, når kontoret planlegger nye investeringer på skriverområdet. Nå kommer imidlertid et spennende alternativ fra Ricoh, med betegnelsen Liquid Gel. I følge Ricoh skal denne teknologien i stor grad endre vår oppfatning av hva det koster å produsere fargeutskrifter. Den nye teknikken sørger nemlig for at prisen er den samme, enten man skriver ut i farger eller sort/hvitt. Liquid Gel benytter en type gelebasert blekk som håndteres via et skriverhode. De 3,2 centimeter brede skriverhodene er hver utstyrt med 384 munnstykker og kan skrive ut i maksimumsoppløsningen 1200 ppt. Dråpestørrelsen er variabel og går ned til fem picoliter. En av de største gevinstene ved Liquid Gel skal være at fargen tørker i det den treffer papiret. Fargen trenger heller ikke ned i papiret, og det hevdes at dette vil gi bedre skarphet. Utskriftshastigheten påvirkes også positivt av den nye teknikken, og i første omgang loves det 30 sider i minuttet både for farger og sort/hvitt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *