412 plateskift på ett døgn

Det tyske trykkeriet Rösler Druck GmbH i Stuttgart hevder å ha verdensrekord i antall plateskift på ett døgn. Selskapet benyttet en MAN Roland 700 med seks trykkverk og teknologien DirectDrive under rekordtrykkingen. Det ble produsert en 2800 siders katalog i fire farger, og etter hvert 1000 salgbare trykkark ble det skiftet plater. Resultatet etter 24 timers kontinuerlig arbeid var bytte av 103 former, totalt 412 trykkplater. Ifølge MAN Roland er det teknologien Direct Drive som gjør dette mulig, fordi denne teknologien direkte drift på hver trykksylinder, og derved individuell posisjonering av hver sylinder. Teknologien muliggjør dukvask og rengjøring samtidig som platene skiftes. Hensikten med forsøket var selvsagt å vise at omstillingstiden for moderne arkmaskiner er blitt imponerende kort, og at offsettrykk kan konkurrere med digitaltrykk også på mindre opplag.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: