Storlansering fra Adobe

PUBLISERT: 28 mars 2007
OPPDATERT: 28 mars

Adobe lanserte 27. mars CS3-versjoner av sine kreative verktøy. Melodien er nye funksjoner og gjennomgående bedre integrasjon mellom applikasjonene. Adobe legger ikke skjul på at de ønsker at brukerne skal kjøpe en hel serie med verktøy, og lanserer fire nye Creative Suite-pakker. Er du den fryktløse designer, som gir deg i kast med alt fra webdesign og animasjoner til grafisk design, kan du nå kjøpe samtlige 12 produkter i pakken Master Collection. Har du bruk for 2-3 av dem er det uansett ingen grunn til å kjøpe produktene enkeltvis. Photoshop CS3 har vært tilgjengelig som betaversjon i lengre tid, og AGI gikk i detaljer på en rekke av de nye funksjonene i papirutgaven i mars. Offisielt ble produktet lansert 27. mars, og det er mye å glede seg til. Det er også grunn til å merke seg at produktet kommer i to versjoner; Photoshop CS3 og Photoshop CS3 Extended. Mange kommer i mål med standardutgaven, men Extended-varianten inneholder i tillegg funksjoner for 3D-håndtering og video, samt analyse- og måleverktøy. Under lanseringen var det imponerende å se hvordan man la et todimensjonalt emballasjedesign på en 3D-metallboks. Det var gjort på et øyeblikk, og dermed hadde man en dreibar 3D-figur med trykt emballasje. Virkelig snedig om man lager emballasje eller gaveartikler, og en fin måte å vise kunden et ferdig produkt på. Smarte filtre er en annen sak vi liker godt, disse filtrene kan påvirke kun deler av bildet, og kan også justeres med opasitet. Det gjør det for eksempel enklere å påvirke kun hudtonene i et bilde. I Photoshop er det mye annet nytt. Har du ikke lest den, anbefaler vi som sagt vår trykte marsutgave. Adobe har lagt vekt på bedre integrasjon mellom applikasjonene, både når det gjelder filkompatibilitet, ”drag-and-drop”-funksjonalitet og gjennom verktøyet Bridge. Verktøyet Photoshop Lightroom overtar noen av oppgavene man tidligere gjorde i Photoshop, som beskjæring, oppløsningsvalg, fargejustering, filnavntildeling og annet. Det anbefales å bruke litt tid på arbeidsflyten Bridge, Lightroom, Photoshop, slik at man finner en effektiv arbeidsform for bilder. Også InDesign CS3 har fått en del nye funksjoner, men først og fremst snakker vi om effektivisering av eksisterende funksjonalitet. Ny tabellfunksjon er en sak vi liker godt, der man kan bygge ferdige stylesheets og rett og slett ”slippe” dem på tabellteksten. Andre nye funksjoner som øker produktiviteten er blant annet mer avansert søk/erstatt og raskere minnetilpasning. En ny utgave av InCopy gjør at tekstforfatter og designer kan samarbeide enda tettere om utforming av samme Indesign-dokument, og Adobe vektlegger sterkt nye muligheter knyttet til bruk av XML og JavaScript. Knapt finnes det en trykksak eller et nettsted i dag hvor det ikke på en eller annen måte har vært en Adobe-applikasjon involvert. Slik vil det nok fortsette, enten man liker det eller ei.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri