Storlansering fra Adobe

PUBLISERT: 28 mars 2007
OPPDATERT: 28 mars

Adobe lanserte 27. mars CS3-versjoner av sine kreative verktøy. Melodien er nye funksjoner og gjennomgående bedre integrasjon mellom applikasjonene. Adobe legger ikke skjul på at de ønsker at brukerne skal kjøpe en hel serie med verktøy, og lanserer fire nye Creative Suite-pakker. Er du den fryktløse designer, som gir deg i kast med alt fra webdesign og animasjoner til grafisk design, kan du nå kjøpe samtlige 12 produkter i pakken Master Collection. Har du bruk for 2-3 av dem er det uansett ingen grunn til å kjøpe produktene enkeltvis. Photoshop CS3 har vært tilgjengelig som betaversjon i lengre tid, og AGI gikk i detaljer på en rekke av de nye funksjonene i papirutgaven i mars. Offisielt ble produktet lansert 27. mars, og det er mye å glede seg til. Det er også grunn til å merke seg at produktet kommer i to versjoner; Photoshop CS3 og Photoshop CS3 Extended. Mange kommer i mål med standardutgaven, men Extended-varianten inneholder i tillegg funksjoner for 3D-håndtering og video, samt analyse- og måleverktøy. Under lanseringen var det imponerende å se hvordan man la et todimensjonalt emballasjedesign på en 3D-metallboks. Det var gjort på et øyeblikk, og dermed hadde man en dreibar 3D-figur med trykt emballasje. Virkelig snedig om man lager emballasje eller gaveartikler, og en fin måte å vise kunden et ferdig produkt på. Smarte filtre er en annen sak vi liker godt, disse filtrene kan påvirke kun deler av bildet, og kan også justeres med opasitet. Det gjør det for eksempel enklere å påvirke kun hudtonene i et bilde. I Photoshop er det mye annet nytt. Har du ikke lest den, anbefaler vi som sagt vår trykte marsutgave. Adobe har lagt vekt på bedre integrasjon mellom applikasjonene, både når det gjelder filkompatibilitet, ”drag-and-drop”-funksjonalitet og gjennom verktøyet Bridge. Verktøyet Photoshop Lightroom overtar noen av oppgavene man tidligere gjorde i Photoshop, som beskjæring, oppløsningsvalg, fargejustering, filnavntildeling og annet. Det anbefales å bruke litt tid på arbeidsflyten Bridge, Lightroom, Photoshop, slik at man finner en effektiv arbeidsform for bilder. Også InDesign CS3 har fått en del nye funksjoner, men først og fremst snakker vi om effektivisering av eksisterende funksjonalitet. Ny tabellfunksjon er en sak vi liker godt, der man kan bygge ferdige stylesheets og rett og slett ”slippe” dem på tabellteksten. Andre nye funksjoner som øker produktiviteten er blant annet mer avansert søk/erstatt og raskere minnetilpasning. En ny utgave av InCopy gjør at tekstforfatter og designer kan samarbeide enda tettere om utforming av samme Indesign-dokument, og Adobe vektlegger sterkt nye muligheter knyttet til bruk av XML og JavaScript. Knapt finnes det en trykksak eller et nettsted i dag hvor det ikke på en eller annen måte har vært en Adobe-applikasjon involvert. Slik vil det nok fortsette, enten man liker det eller ei.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie