Storlansering fra Adobe

Adobe lanserte 27. mars CS3-versjoner av sine kreative verktøy. Melodien er nye funksjoner og gjennomgående bedre integrasjon mellom applikasjonene. Adobe legger ikke skjul på at de ønsker at brukerne skal kjøpe en hel serie med verktøy, og lanserer fire nye Creative Suite-pakker. Er du den fryktløse designer, som gir deg i kast med alt fra webdesign og animasjoner til grafisk design, kan du nå kjøpe samtlige 12 produkter i pakken Master Collection. Har du bruk for 2-3 av dem er det uansett ingen grunn til å kjøpe produktene enkeltvis. Photoshop CS3 har vært tilgjengelig som betaversjon i lengre tid, og AGI gikk i detaljer på en rekke av de nye funksjonene i papirutgaven i mars. Offisielt ble produktet lansert 27. mars, og det er mye å glede seg til. Det er også grunn til å merke seg at produktet kommer i to versjoner; Photoshop CS3 og Photoshop CS3 Extended. Mange kommer i mål med standardutgaven, men Extended-varianten inneholder i tillegg funksjoner for 3D-håndtering og video, samt analyse- og måleverktøy. Under lanseringen var det imponerende å se hvordan man la et todimensjonalt emballasjedesign på en 3D-metallboks. Det var gjort på et øyeblikk, og dermed hadde man en dreibar 3D-figur med trykt emballasje. Virkelig snedig om man lager emballasje eller gaveartikler, og en fin måte å vise kunden et ferdig produkt på. Smarte filtre er en annen sak vi liker godt, disse filtrene kan påvirke kun deler av bildet, og kan også justeres med opasitet. Det gjør det for eksempel enklere å påvirke kun hudtonene i et bilde. I Photoshop er det mye annet nytt. Har du ikke lest den, anbefaler vi som sagt vår trykte marsutgave. Adobe har lagt vekt på bedre integrasjon mellom applikasjonene, både når det gjelder filkompatibilitet, ”drag-and-drop”-funksjonalitet og gjennom verktøyet Bridge. Verktøyet Photoshop Lightroom overtar noen av oppgavene man tidligere gjorde i Photoshop, som beskjæring, oppløsningsvalg, fargejustering, filnavntildeling og annet. Det anbefales å bruke litt tid på arbeidsflyten Bridge, Lightroom, Photoshop, slik at man finner en effektiv arbeidsform for bilder. Også InDesign CS3 har fått en del nye funksjoner, men først og fremst snakker vi om effektivisering av eksisterende funksjonalitet. Ny tabellfunksjon er en sak vi liker godt, der man kan bygge ferdige stylesheets og rett og slett ”slippe” dem på tabellteksten. Andre nye funksjoner som øker produktiviteten er blant annet mer avansert søk/erstatt og raskere minnetilpasning. En ny utgave av InCopy gjør at tekstforfatter og designer kan samarbeide enda tettere om utforming av samme Indesign-dokument, og Adobe vektlegger sterkt nye muligheter knyttet til bruk av XML og JavaScript. Knapt finnes det en trykksak eller et nettsted i dag hvor det ikke på en eller annen måte har vært en Adobe-applikasjon involvert. Slik vil det nok fortsette, enten man liker det eller ei.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: