Firkantrygg direkte

PUBLISERT: 17 april 2007
OPPDATERT: 17 april

I Océs volumskrivere kan man nå skrive ut svært tykke produkter – opptil rundt 100 sider, avhengig av papirtykkelsen – og få firkantrygg i samme prosess. Den kraftige stiftefunksjonen sørger for at også tykke produkter kan stiftes. Under høyt trykk presses deretter ryggen ut, slik at man får firkantrygg. Fordelene med dette er blant annet at man kan ha ryggtittel – samt at den minner mer om limfrest innbinding som etter manges oppfatning ser penere ut. Det faktum at sidene i midten blir mindre enn sidene i begynnelse og slutten, kompenserer Océ automatisk for under utskytningen. Tekstblokkens plassering på siden flyttes slik at dette blir visuelt riktig. Vil man utnytte hele papirets bredde og eksempelvis produsere små manualer (til mobiltelefoner og lignende) så kan man utnytte maskinens mulighet for å skrive ut tre i bredden og stifte med seks stifter. Når man har fått ut manualene kan man dermed enkelt, i en skjæremaskin, dele opp blokken i tre deler. Ved gjenvinning foretrekkes stiftede trykksaker fremfor «hotmelt» limbinding, der plasten i limet skaper problemer. Océ hevder derfor at det miljømessig er bedre med et stiftet enn et limfrest produkt. Det finnes også en mer miljøtilpasset liminnbinding, der det benyttes kaldtlim. Dette krever imidlertid tørketider før renskjæring og benyttes derfor i liten grad. Kaldtlimet gjenvinnes sammen med papiret slik at alt sammen kan gjenvinnes til nytt papir.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676