Nytt kartongpapir for digitalpresser

Stora Enso har sammen med Xerox utviklet en ny type kartongpapir for emballasjeindustrien, spesialtilpasset for digitaltrykk med Xerox Igen3. Kolleksjonen som fremstilles hos Stora Enso finnes i tre varianter; Ensocoat, Ansogloss og Tambrite-kartong, der samtlige er testet og godkjent for Xerox Igen3. Distribusjonen i Europa vil håndteres av Xerox Document Supplies. De to førstnevnte vil også gi et godt resultat i offset og andre trykkprosesser, og er tilgjengelige for Igen3 i 250, 300 og 350 g/m2. Tambrite er en kartongemballasje med en kremfarget bakside, som leveres i gramvektene 225 og 275 g/m2. Alle tre sorter vil være tilgjengelig i størrelser tilpasset Igen3. – Denne lanseringen skaper helt nye muligheter for digitaltrykk på kartong, og dermed nye, spennende bruksområder for den digitale trykkpressen Xerox Igen3. Digitaltrykk muliggjør korte ledetider, individuelt utformede emballasjer og gjør mindre opplag mer kostnadseffektive. Emballasjene kan ha ulike typer informasjon, eksempelvis individuelle koder for identifisering, forteller Wim Koning, Go to Market Manager for Xerox Europe. Ensocoat og Ensogloss-kartongen er beregnet på grafiske produkter, kosmetikk og andre produkter med høye krav til emballasje og design. Tambrite er tenkt for enklere emballasje samt for emballasje innenfor legemiddelbransjen. Der er behovet stort for digitaltrykk og ulike emballasjesalternativer, hevder Stora Ensos sjef for grafisk kartong, Tom Carne.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: