Nytt kartongpapir for digitalpresser

PUBLISERT: 31 mai 2007
OPPDATERT: 31 mai

Stora Enso har sammen med Xerox utviklet en ny type kartongpapir for emballasjeindustrien, spesialtilpasset for digitaltrykk med Xerox Igen3. Kolleksjonen som fremstilles hos Stora Enso finnes i tre varianter; Ensocoat, Ansogloss og Tambrite-kartong, der samtlige er testet og godkjent for Xerox Igen3. Distribusjonen i Europa vil håndteres av Xerox Document Supplies. De to førstnevnte vil også gi et godt resultat i offset og andre trykkprosesser, og er tilgjengelige for Igen3 i 250, 300 og 350 g/m2. Tambrite er en kartongemballasje med en kremfarget bakside, som leveres i gramvektene 225 og 275 g/m2. Alle tre sorter vil være tilgjengelig i størrelser tilpasset Igen3. – Denne lanseringen skaper helt nye muligheter for digitaltrykk på kartong, og dermed nye, spennende bruksområder for den digitale trykkpressen Xerox Igen3. Digitaltrykk muliggjør korte ledetider, individuelt utformede emballasjer og gjør mindre opplag mer kostnadseffektive. Emballasjene kan ha ulike typer informasjon, eksempelvis individuelle koder for identifisering, forteller Wim Koning, Go to Market Manager for Xerox Europe. Ensocoat og Ensogloss-kartongen er beregnet på grafiske produkter, kosmetikk og andre produkter med høye krav til emballasje og design. Tambrite er tenkt for enklere emballasje samt for emballasje innenfor legemiddelbransjen. Der er behovet stort for digitaltrykk og ulike emballasjesalternativer, hevder Stora Ensos sjef for grafisk kartong, Tom Carne.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324