Xerox utvider fargeskalaen

Xerox fornyer sin Docucolor-serie med flere nye modeller. I den lavere enden av skalaen er det tre nye multifunksjonsmodeller; Docucolor 242, 252 og 260. De baserer seg på samme teknologiplattform som DocuColor 240/250, og den raskeste modellen skriver opptil 60 fargesider og 75 sort/hvitt-sider i minuttet. Samtidig har de funksjoner for kopiering og skanning. DC260 (bildet) tåler volumer opptil 300.000 trykk i måneden, og alle kan leveres med inline ferdiggjøring for stifting, hulling og falsing. – Maskinene er et bra utgangspunkt for trykkerier som ønsker å etablere seg i markedet for høykvalitets fargetrykk. De passer også for ikke-grafiske bedrifter med behov for høy bildekvalitet og hastighet, som ikke ønsker å betale i dyre dommer for avanserte produksjonssystemer i farger, sier Johnny Pettersen i Xerox Norge. Denne serien koster fra drøyt 250.000 kroner til godt over 300.000,-. Også den kraftigere DC8000-plattformen oppgraderes, til en modell med betegnelsen DC8000AP. AP (Advanced Production) betyr i denne sammenhengen først og fremst at man får mulighet for å trykke på tykt papir uten at hastigheten må reduseres. Denne digitale trykkmaskinen håndterer et bredt spekter av dokumenter og media, alt fra bestrøket og ubestrøket papir til transparent papir, syntetisk materiale som polyester. Det er bruken av ny fuserteknologi som sørger for at hastigheten kan opprettholdes selv om gramvektene når 300 g/kvm. Samme teknologi bidrar også til at man kan velge et mattere uttrykk på utskriftene. Den nye fuserteknologien smelter toneren ned i papiret på en unik måte, forklarer Willy Pettersen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *