Xerox utvider fargeskalaen

PUBLISERT: 5 juni 2007
OPPDATERT: 5 juni

Xerox fornyer sin Docucolor-serie med flere nye modeller. I den lavere enden av skalaen er det tre nye multifunksjonsmodeller; Docucolor 242, 252 og 260. De baserer seg på samme teknologiplattform som DocuColor 240/250, og den raskeste modellen skriver opptil 60 fargesider og 75 sort/hvitt-sider i minuttet. Samtidig har de funksjoner for kopiering og skanning. DC260 (bildet) tåler volumer opptil 300.000 trykk i måneden, og alle kan leveres med inline ferdiggjøring for stifting, hulling og falsing. – Maskinene er et bra utgangspunkt for trykkerier som ønsker å etablere seg i markedet for høykvalitets fargetrykk. De passer også for ikke-grafiske bedrifter med behov for høy bildekvalitet og hastighet, som ikke ønsker å betale i dyre dommer for avanserte produksjonssystemer i farger, sier Johnny Pettersen i Xerox Norge. Denne serien koster fra drøyt 250.000 kroner til godt over 300.000,-. Også den kraftigere DC8000-plattformen oppgraderes, til en modell med betegnelsen DC8000AP. AP (Advanced Production) betyr i denne sammenhengen først og fremst at man får mulighet for å trykke på tykt papir uten at hastigheten må reduseres. Denne digitale trykkmaskinen håndterer et bredt spekter av dokumenter og media, alt fra bestrøket og ubestrøket papir til transparent papir, syntetisk materiale som polyester. Det er bruken av ny fuserteknologi som sørger for at hastigheten kan opprettholdes selv om gramvektene når 300 g/kvm. Samme teknologi bidrar også til at man kan velge et mattere uttrykk på utskriftene. Den nye fuserteknologien smelter toneren ned i papiret på en unik måte, forklarer Willy Pettersen.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676