Robotene kommer!

PUBLISERT: 1 august 2007
OPPDATERT: 1 august

Bak betegnelsen APL (Automatic Plate Loading) skjuler det seg et nytt robotsystem fra Man Roland, som gjør plateskiftet raskere. I følge Man Roland er det første gang robotteknologien brukes til industrielle formål i trykkindustrien. Systemet benytter en robotarm med fire akser og kan posisjonere en plate med en nøyagtighet på 0,01 mm. Roboten, som monteres på siderammen av en vanlig rotasjonspresse, begynner å jobbe med en gang én jobb er ferdig trykt. Mens én jobb trykkes, klargjøres trykkplater til neste jobb i magasiner som hvert kan romme opp til fire plater. Roboten fjerner så de brukte platene og plasserer dem i et magasin som kan tømmes mens pressen arbeider. APL-roboten griper ved hjelp av et sett vakumsugekopper opp til fire trykkplater eller – i ved for eksempel språkskifte – den trykkplaten i platesylinderen, der et automatisk posisjoneringssystem sikrer god pasning, før platen låses fast. Man Roland opplyser at et plateskift i en dobbeltrund trykkpresse skjer på 2,5 minutter. Løsningen kan monteres på alle Man Rolands rotasjonspresser.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri