Robotene kommer!

Bak betegnelsen APL (Automatic Plate Loading) skjuler det seg et nytt robotsystem fra Man Roland, som gjør plateskiftet raskere. I følge Man Roland er det første gang robotteknologien brukes til industrielle formål i trykkindustrien. Systemet benytter en robotarm med fire akser og kan posisjonere en plate med en nøyagtighet på 0,01 mm. Roboten, som monteres på siderammen av en vanlig rotasjonspresse, begynner å jobbe med en gang én jobb er ferdig trykt. Mens én jobb trykkes, klargjøres trykkplater til neste jobb i magasiner som hvert kan romme opp til fire plater. Roboten fjerner så de brukte platene og plasserer dem i et magasin som kan tømmes mens pressen arbeider. APL-roboten griper ved hjelp av et sett vakumsugekopper opp til fire trykkplater eller – i ved for eksempel språkskifte – den trykkplaten i platesylinderen, der et automatisk posisjoneringssystem sikrer god pasning, før platen låses fast. Man Roland opplyser at et plateskift i en dobbeltrund trykkpresse skjer på 2,5 minutter. Løsningen kan monteres på alle Man Rolands rotasjonspresser.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: