Robotene kommer!

PUBLISERT: 1 august 2007
OPPDATERT: 1 august

Bak betegnelsen APL (Automatic Plate Loading) skjuler det seg et nytt robotsystem fra Man Roland, som gjør plateskiftet raskere. I følge Man Roland er det første gang robotteknologien brukes til industrielle formål i trykkindustrien. Systemet benytter en robotarm med fire akser og kan posisjonere en plate med en nøyagtighet på 0,01 mm. Roboten, som monteres på siderammen av en vanlig rotasjonspresse, begynner å jobbe med en gang én jobb er ferdig trykt. Mens én jobb trykkes, klargjøres trykkplater til neste jobb i magasiner som hvert kan romme opp til fire plater. Roboten fjerner så de brukte platene og plasserer dem i et magasin som kan tømmes mens pressen arbeider. APL-roboten griper ved hjelp av et sett vakumsugekopper opp til fire trykkplater eller – i ved for eksempel språkskifte – den trykkplaten i platesylinderen, der et automatisk posisjoneringssystem sikrer god pasning, før platen låses fast. Man Roland opplyser at et plateskift i en dobbeltrund trykkpresse skjer på 2,5 minutter. Løsningen kan monteres på alle Man Rolands rotasjonspresser.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie