Grafisk Mailing investerer kraftig

PUBLISERT: 25 september 2007
OPPDATERT: 21 mars

Tre nye produksjonslinjer inn, og fire gamle ut. Med tre produksjonslinjer for plastpakking og én for konvoluttering ligger mye til rette for videre vekst for Grafisk Mailing, som plastpakker og konvolutterer det meste. Spesielt vedleggene skaper utfordringer i denne delen av bransjen. Alle vedleggene gir oss noen utfordringer og en del manuelt arbeid, men gjør samtidig at det er lettere å differensiere seg, sier Jan Erik Skjerven i Grafisk Mailing. De nye plastpakkelinjene hos Grafisk Mailing har en rekke funksjoner som forenkler distribusjon med innlegg. Det viktigste er at plasten inkjettrykkes før emballeringen skjer, slik at teksten blir helt skarp også når plasten ikke ligger plant. Dernest kan de nye maskinene fordele innleggene på ulike steder i pakken, slik at det totale volumet blir mindre. Det betyr mye når tykkelsen på tidsskriftene ofte er en brøkdel av den totale høyden. Det hele styres selvsagt av moderne digitale styringsverktøy. De nye produksjonsløsningene er levert av Mailgraph, og hoveddelene er produsert av italienske CMC. Et annet satsingsområde er digitaltrykk, der det er investert i bedre fargeløsninger. Investeringene beløper seg totalt til mellom 15 og 20 millioner kroner.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi