Skriver med 100.000 dpi

En gruppe sveitsiske forskere fra IBM har utviklet en skriverteknologi som kan gjengi ikke mindre enn 100.000 dpi. Skriveren benytter nanopartikler som kan gjengi alt fra ekstremt høyoppløste bilder til nanotråder for elektronikk. Størrelsen på hvert fargepunkt er kun 60 nanometer. Forskerne har først og fremst tenkt på områder som medisin og elektronikk når de har utviklet teknologien, men den skal også være velegnet for å gjengi små bilder med mange detaljer. Gruppen har allerede skrevet ut Robert Fludds bilde av en sol med 20.000 gullpartikler. Det opplyses ikke hvilken type papir som er nødvendig for å oppnå den høye kvaliteten.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *