Variable dråper fra Mutoh

Mutoh presenterte nylig en ny linje med kraftige skrivere. Variabel dråpestørrelse står sentralt i serien, som har fått navnet Blizzard og kan produsere utskrifter fra 40 til 80 kvadratmeter i timen. Blizzard er nyeste medlem i Spitfire Extreme-familien og leveres i to utgaver; Blizzard 65 med 1640 mm bredde og Blizzard 90 med 2230 mm bredde. Mutohs Blizzard-serie skriver ut direkte på ubestrøket vinyl, bannere og fleksible materialer. Maskinen retter seg mot skiltprodusenter med produkter som bedriftsskilt, vindusskilt, bakgrunnsbelysning, bilgrafikk og innendørsgrafikk. Blizzard er utformet slik at man har et ekstra stort betraktningsvindu for utskriftene. Man kan benytte selskapets Eco-Solvent Ultra-farger for mer miljøvennlige utskrifter, foruten Mutohs vanlige løsemiddelbaserte farger. Blizzard er utstyrt med to sett med fargehoder som gjør at hver skriver er tilpasset både raske og høykvalitets utskriftsvarianter. De åtte Piezo-skrivehodene har 2 x 180 munnstykker der hver har sin egen fargekanal. Fargen legges på med Mutohs utskriftsteknologi Inteligent Interweaving print technology (i2) i et mønster som bidrar til å redusere stripeeffekter. Begge skriverne vil ha en prislapp mellom 350.000 og 400.000 kroner, og være tilgjengelige fra slutten av oktober.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: