Variable dråper fra Mutoh

Mutoh presenterte nylig en ny linje med kraftige skrivere. Variabel dråpestørrelse står sentralt i serien, som har fått navnet Blizzard og kan produsere utskrifter fra 40 til 80 kvadratmeter i timen. Blizzard er nyeste medlem i Spitfire Extreme-familien og leveres i to utgaver; Blizzard 65 med 1640 mm bredde og Blizzard 90 med 2230 mm bredde. Mutohs Blizzard-serie skriver ut direkte på ubestrøket vinyl, bannere og fleksible materialer. Maskinen retter seg mot skiltprodusenter med produkter som bedriftsskilt, vindusskilt, bakgrunnsbelysning, bilgrafikk og innendørsgrafikk. Blizzard er utformet slik at man har et ekstra stort betraktningsvindu for utskriftene. Man kan benytte selskapets Eco-Solvent Ultra-farger for mer miljøvennlige utskrifter, foruten Mutohs vanlige løsemiddelbaserte farger. Blizzard er utstyrt med to sett med fargehoder som gjør at hver skriver er tilpasset både raske og høykvalitets utskriftsvarianter. De åtte Piezo-skrivehodene har 2 x 180 munnstykker der hver har sin egen fargekanal. Fargen legges på med Mutohs utskriftsteknologi Inteligent Interweaving print technology (i2) i et mønster som bidrar til å redusere stripeeffekter. Begge skriverne vil ha en prislapp mellom 350.000 og 400.000 kroner, og være tilgjengelige fra slutten av oktober.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: