Vanskeligere å forfalske trykksaker

PUBLISERT: 1 november 2007
OPPDATERT: 21 mars

Forfalskning av billetter, kontrakter og annet er et stort problem. Xerox hevder nå de har utviklet en ny teknologi som vanskeliggjør forfalskning. Hemmeligheten bak teknologien er å utnytte fargene på en ny måte. Hver farge er som kjent satt sammen ved en blanding av de fire primærfargene cyan, magenta, gul og sort. Fargene kan settes sammen på forskjellige måter for å lage en ny farge, og disse reagerer ulikt på infrarødt lys. Noen fargekombinasjoner er synlige under infrarødt lys, mens andre er usynlige. Xerox utnytter denne effekten til å lage infrarød tekst som er usynlig for mennesker, men som kommer til syne ved bruk av et infrarødt kamera. Hvis noen prøver å forfalske, kopiere eller endre dokumentene, vil skriften bli utydelig under infrarødt lys. Man kan produsere dokumenter der tekst eller symboler kun blir synlig under infrarødt lys. Dermed blir det lettere å avdekke forfalskninger. Oppfinnelsen er en del av den nylig lanserte programvarepakken FreeFlow Variable Information Suite 6.0. Den gjør det enklere å produsere skreddersydde dokumenter, og har i tillegg spesialfonter som vanskeliggjør forfalskning. Tradisjonelt har denne typen sikkerhetsteknologi vært kostbar, og bruken har derfor begrenset seg til svært viktige verdipapirer som pengesedler og pass. Nå blir teknologien lettere tilgjengelig og rimeligere enn tidligere, blant annet ved hjelp av Xerox digitalutskrift. Et vesentlig poeng er at man kan benytte helt vanlig papir og vanlig blekk for å fremstille dokumentene.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie