Tifarger til RK Grafisk

PUBLISERT: 13 november 2007
OPPDATERT: 21 mars

RK Grafisk bestilte denne uken en tifargemaskin i 70 x 100 format fra MAN Roland. Maskinen blir Norges første i sitt slag, og skal bidra til å styrke RK Grafisks posisjon i markedet for kvalitetstrykksaker. Tifargemaskinen er utstyrt med MAN Rolands Direct Drive-teknologi for plateskift/jobbskift. Med denne teknologien skiftes platene samtidig som automatisk rengjøring og andre vedlikeholdsoppgaver utføres. I praksis betyr det at plateskift faktisk skjer uten reelt tidsforbruk. Den topp moderne tifargepressen blir installert sommeren 2008. Rolf Hojem, daglig leder i RK Grafisk, forteller at beslutningen kommer som et resultat av en lang og veloverveid prosess. – RK Grafisk satset på åttefargepresse allerede for sju år siden, og opplever at kundene våre i økende grad ønsker seg trykksaker der det i tillegg til CMYK skal benyttes PMS-farger, metallfarger eller lakkeffekter. Samtidig går opplagene ned, og derfor har vi valgt markedets raskest omstillbare presse i denne klassen. Når vi i tillegg beholder vår femfarger hybridpresse med lakkverk, vil vi stå meget godt rustet til å håndtere krevende oppdrag som årsberetninger, kataloger og eksklusive reklametrykksaker. Den nye pressen er samtidig så effektiv at den også vil være konkurransedyktig for produksjon av rene firefargejobber, sier Hojem. RK Grafisk på Vestre Haugen i Groruddalen/Oslo omsetter i år for rundt 84 millioner kroner. Bedriften har 22 ansatte, og produserer døgnkontinuerlig.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag