Tifarger til RK Grafisk

PUBLISERT: 13 november 2007
OPPDATERT: 21 mars

RK Grafisk bestilte denne uken en tifargemaskin i 70 x 100 format fra MAN Roland. Maskinen blir Norges første i sitt slag, og skal bidra til å styrke RK Grafisks posisjon i markedet for kvalitetstrykksaker. Tifargemaskinen er utstyrt med MAN Rolands Direct Drive-teknologi for plateskift/jobbskift. Med denne teknologien skiftes platene samtidig som automatisk rengjøring og andre vedlikeholdsoppgaver utføres. I praksis betyr det at plateskift faktisk skjer uten reelt tidsforbruk. Den topp moderne tifargepressen blir installert sommeren 2008. Rolf Hojem, daglig leder i RK Grafisk, forteller at beslutningen kommer som et resultat av en lang og veloverveid prosess. – RK Grafisk satset på åttefargepresse allerede for sju år siden, og opplever at kundene våre i økende grad ønsker seg trykksaker der det i tillegg til CMYK skal benyttes PMS-farger, metallfarger eller lakkeffekter. Samtidig går opplagene ned, og derfor har vi valgt markedets raskest omstillbare presse i denne klassen. Når vi i tillegg beholder vår femfarger hybridpresse med lakkverk, vil vi stå meget godt rustet til å håndtere krevende oppdrag som årsberetninger, kataloger og eksklusive reklametrykksaker. Den nye pressen er samtidig så effektiv at den også vil være konkurransedyktig for produksjon av rene firefargejobber, sier Hojem. RK Grafisk på Vestre Haugen i Groruddalen/Oslo omsetter i år for rundt 84 millioner kroner. Bedriften har 22 ansatte, og produserer døgnkontinuerlig.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324