Tifarger til RK Grafisk

RK Grafisk bestilte denne uken en tifargemaskin i 70 x 100 format fra MAN Roland. Maskinen blir Norges første i sitt slag, og skal bidra til å styrke RK Grafisks posisjon i markedet for kvalitetstrykksaker. Tifargemaskinen er utstyrt med MAN Rolands Direct Drive-teknologi for plateskift/jobbskift. Med denne teknologien skiftes platene samtidig som automatisk rengjøring og andre vedlikeholdsoppgaver utføres. I praksis betyr det at plateskift faktisk skjer uten reelt tidsforbruk. Den topp moderne tifargepressen blir installert sommeren 2008. Rolf Hojem, daglig leder i RK Grafisk, forteller at beslutningen kommer som et resultat av en lang og veloverveid prosess. – RK Grafisk satset på åttefargepresse allerede for sju år siden, og opplever at kundene våre i økende grad ønsker seg trykksaker der det i tillegg til CMYK skal benyttes PMS-farger, metallfarger eller lakkeffekter. Samtidig går opplagene ned, og derfor har vi valgt markedets raskest omstillbare presse i denne klassen. Når vi i tillegg beholder vår femfarger hybridpresse med lakkverk, vil vi stå meget godt rustet til å håndtere krevende oppdrag som årsberetninger, kataloger og eksklusive reklametrykksaker. Den nye pressen er samtidig så effektiv at den også vil være konkurransedyktig for produksjon av rene firefargejobber, sier Hojem. RK Grafisk på Vestre Haugen i Groruddalen/Oslo omsetter i år for rundt 84 millioner kroner. Bedriften har 22 ansatte, og produserer døgnkontinuerlig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: