Tifarger til RK Grafisk

RK Grafisk bestilte denne uken en tifargemaskin i 70 x 100 format fra MAN Roland. Maskinen blir Norges første i sitt slag, og skal bidra til å styrke RK Grafisks posisjon i markedet for kvalitetstrykksaker. Tifargemaskinen er utstyrt med MAN Rolands Direct Drive-teknologi for plateskift/jobbskift. Med denne teknologien skiftes platene samtidig som automatisk rengjøring og andre vedlikeholdsoppgaver utføres. I praksis betyr det at plateskift faktisk skjer uten reelt tidsforbruk. Den topp moderne tifargepressen blir installert sommeren 2008. Rolf Hojem, daglig leder i RK Grafisk, forteller at beslutningen kommer som et resultat av en lang og veloverveid prosess. – RK Grafisk satset på åttefargepresse allerede for sju år siden, og opplever at kundene våre i økende grad ønsker seg trykksaker der det i tillegg til CMYK skal benyttes PMS-farger, metallfarger eller lakkeffekter. Samtidig går opplagene ned, og derfor har vi valgt markedets raskest omstillbare presse i denne klassen. Når vi i tillegg beholder vår femfarger hybridpresse med lakkverk, vil vi stå meget godt rustet til å håndtere krevende oppdrag som årsberetninger, kataloger og eksklusive reklametrykksaker. Den nye pressen er samtidig så effektiv at den også vil være konkurransedyktig for produksjon av rene firefargejobber, sier Hojem. RK Grafisk på Vestre Haugen i Groruddalen/Oslo omsetter i år for rundt 84 millioner kroner. Bedriften har 22 ansatte, og produserer døgnkontinuerlig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: