Nye søkeverktøy

De fleste av oss har erfart at det går med mye tid til å finne igjen lagret informasjon. Nå hevder verdens største programvareselskap at de har gjort noe med dette problemet. Microsoft forteller at de har utviklet to produkter som skal forenkle søk etter relevant informasjon. Produktene Microsoft Search Server 2008 og Microsoft Search Server 2008 Express er utviklet for å forbedre produktiviteten hos bedrifter. Systemet skal gi brukerne mulighet for å søke i interne systemer og på nettet samtidig. De to versjonene er basert på samme teknologi, men forskjellen er at Search Server Express er tilgjengelig for gratis nedlasting og begrenset til å fungere på én server. Betalingsversjonen kan derimot kjøres på flere servere samtidig for å fordele belastningen. Søkemotoren inngår i Microsoft Office Share Point Server 2007, der man også kan søke i underliggende forretningssystemer og databaser. Search Server søker i dokumenter, nettsteder, Share Point-sites samt offentlige mapper i Exchange og Lotus Notes. I begynnelsen av 2008 kommer nye koblinger som skal forbedre funksjonaliteten med indeksering av Documentum og Filenet. Selskapet skal også legge til søkefunksjoner som er basert på standarden Open Search.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: