Nye søkeverktøy

PUBLISERT: 11 desember 2007
OPPDATERT: 11 desember

De fleste av oss har erfart at det går med mye tid til å finne igjen lagret informasjon. Nå hevder verdens største programvareselskap at de har gjort noe med dette problemet. Microsoft forteller at de har utviklet to produkter som skal forenkle søk etter relevant informasjon. Produktene Microsoft Search Server 2008 og Microsoft Search Server 2008 Express er utviklet for å forbedre produktiviteten hos bedrifter. Systemet skal gi brukerne mulighet for å søke i interne systemer og på nettet samtidig. De to versjonene er basert på samme teknologi, men forskjellen er at Search Server Express er tilgjengelig for gratis nedlasting og begrenset til å fungere på én server. Betalingsversjonen kan derimot kjøres på flere servere samtidig for å fordele belastningen. Søkemotoren inngår i Microsoft Office Share Point Server 2007, der man også kan søke i underliggende forretningssystemer og databaser. Search Server søker i dokumenter, nettsteder, Share Point-sites samt offentlige mapper i Exchange og Lotus Notes. I begynnelsen av 2008 kommer nye koblinger som skal forbedre funksjonaliteten med indeksering av Documentum og Filenet. Selskapet skal også legge til søkefunksjoner som er basert på standarden Open Search.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag