HP kjøper NUR Macroprinters

HP overtar samtlige aksjer i det israelske selskapet NUR Macroprinters. NUR produserer uv- og løsemiddelbaserte blekkstråleskrivere for skilt og storformat. Oppkjøpet utvider HPs portefølje av storformatløsninger og er et ledd i HPs Print 2.0-strategi. NUR vil bli integrert i HPs forretningsområde for storformatutskrifter innenfor Imaging and Printing Group (IPG). Oppkjøpet av NUR, som har 30 installatsjoner i Norden, er et ledd i HPs vekststrategi for å utvidet tilbudet innenfor digitale presser og storformatskrivere. I september kjøpte HP også storformatprodusenten Mac Dermid Color Span Inc. Handelen lander på 117,5 millioner dollar hvorav 14,5 millioner USD blir liggende som et garantidepositum for uforutsette kostnader. Jan-Olof Jungersten, sjef for Visutech i Skandinavia, ser oppkjøpet som en kvittering på NURs overlegenhet på uv-siden innenfor storformat: – Med dette kjøpet kommer HP inn på uv-området der de så langt ikke har greid å presentere noe produkt. I NURs fem meter brede maskiner får kunden ut 300 salgbare kvadratmeter i timen. Dette både takket være NURs egen fargeproduksjon som er optimert for maskinen, og den unike matingen om man jobber med flatbed.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: