HP kjøper NUR Macroprinters

PUBLISERT: 17 desember 2007
OPPDATERT: 21 mars

HP overtar samtlige aksjer i det israelske selskapet NUR Macroprinters. NUR produserer uv- og løsemiddelbaserte blekkstråleskrivere for skilt og storformat. Oppkjøpet utvider HPs portefølje av storformatløsninger og er et ledd i HPs Print 2.0-strategi. NUR vil bli integrert i HPs forretningsområde for storformatutskrifter innenfor Imaging and Printing Group (IPG). Oppkjøpet av NUR, som har 30 installatsjoner i Norden, er et ledd i HPs vekststrategi for å utvidet tilbudet innenfor digitale presser og storformatskrivere. I september kjøpte HP også storformatprodusenten Mac Dermid Color Span Inc. Handelen lander på 117,5 millioner dollar hvorav 14,5 millioner USD blir liggende som et garantidepositum for uforutsette kostnader. Jan-Olof Jungersten, sjef for Visutech i Skandinavia, ser oppkjøpet som en kvittering på NURs overlegenhet på uv-siden innenfor storformat: – Med dette kjøpet kommer HP inn på uv-området der de så langt ikke har greid å presentere noe produkt. I NURs fem meter brede maskiner får kunden ut 300 salgbare kvadratmeter i timen. Dette både takket være NURs egen fargeproduksjon som er optimert for maskinen, og den unike matingen om man jobber med flatbed.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280