HP kjøper NUR Macroprinters

HP overtar samtlige aksjer i det israelske selskapet NUR Macroprinters. NUR produserer uv- og løsemiddelbaserte blekkstråleskrivere for skilt og storformat. Oppkjøpet utvider HPs portefølje av storformatløsninger og er et ledd i HPs Print 2.0-strategi. NUR vil bli integrert i HPs forretningsområde for storformatutskrifter innenfor Imaging and Printing Group (IPG). Oppkjøpet av NUR, som har 30 installatsjoner i Norden, er et ledd i HPs vekststrategi for å utvidet tilbudet innenfor digitale presser og storformatskrivere. I september kjøpte HP også storformatprodusenten Mac Dermid Color Span Inc. Handelen lander på 117,5 millioner dollar hvorav 14,5 millioner USD blir liggende som et garantidepositum for uforutsette kostnader. Jan-Olof Jungersten, sjef for Visutech i Skandinavia, ser oppkjøpet som en kvittering på NURs overlegenhet på uv-siden innenfor storformat: – Med dette kjøpet kommer HP inn på uv-området der de så langt ikke har greid å presentere noe produkt. I NURs fem meter brede maskiner får kunden ut 300 salgbare kvadratmeter i timen. Dette både takket være NURs egen fargeproduksjon som er optimert for maskinen, og den unike matingen om man jobber med flatbed.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: