HP kjøper NUR Macroprinters

HP overtar samtlige aksjer i det israelske selskapet NUR Macroprinters. NUR produserer uv- og løsemiddelbaserte blekkstråleskrivere for skilt og storformat. Oppkjøpet utvider HPs portefølje av storformatløsninger og er et ledd i HPs Print 2.0-strategi. NUR vil bli integrert i HPs forretningsområde for storformatutskrifter innenfor Imaging and Printing Group (IPG). Oppkjøpet av NUR, som har 30 installatsjoner i Norden, er et ledd i HPs vekststrategi for å utvidet tilbudet innenfor digitale presser og storformatskrivere. I september kjøpte HP også storformatprodusenten Mac Dermid Color Span Inc. Handelen lander på 117,5 millioner dollar hvorav 14,5 millioner USD blir liggende som et garantidepositum for uforutsette kostnader. Jan-Olof Jungersten, sjef for Visutech i Skandinavia, ser oppkjøpet som en kvittering på NURs overlegenhet på uv-siden innenfor storformat: – Med dette kjøpet kommer HP inn på uv-området der de så langt ikke har greid å presentere noe produkt. I NURs fem meter brede maskiner får kunden ut 300 salgbare kvadratmeter i timen. Dette både takket være NURs egen fargeproduksjon som er optimert for maskinen, og den unike matingen om man jobber med flatbed.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: