PDF blir ISO-standard

Etter 14 års eksistens er filformatet pdf fra Adobe endelige antatt som en standard av International Standard Organisation. Pdf 1.7 ble akseptert med resultatet 13 mot 1 i avstemmingen om hvorvidt det var egnet som en ISO 32000-standard. Fra tidligere er to spesialiserte varianter av pdf godkjent som standard; PDF/Archive og PDF/Exchange. Standarden bidrar til at Adobe til en viss grad må belage seg på å miste den fullstendige kontrollen over utviklingen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: