Canon oppdaterer Image Prograf

Canon har oppdatert de brede modellene i sin serie av 12-fargers Imageprograf. Den 44 tommer brede Ipf8100 og 60 tommer brede Ipf9100 erstatter dermed de eldre modellene Ipf8000 og Ipf9000. Tidligere har selskapet oppdatert Ipf5100 og Ipf6100. Forskjellen mellom de nye og de gamle skriverne er at de nye bruker Canons nyeste blekkteknologi med nyutviklede versjoner av de fire sortnyansene sort, mattsort, grå og fotogrå. Canon hevder dette vil øke sverten og redusere bronseeffekter. De oppdaterte modellene er også utstyrt med et nytt skriverhode med 12 måneders garanti. Hodet inneholder en ny brikke med 2400 x 1200 dpi oppløsning og 4 pikoliters dråpestørrelse, slik de tidligere modellene også hadde. Skriverne har to skriverhoder som automatisk avdekker om noen munnstykker har tettet seg. Canon har i tillegg gjort endringer i fargehåndteringen for Kyuanos system, som endrer fargene avhengig av lyset i omgivelsene. De nye skriverne har 80 GB harddisk og benytter programvaren Digital Photo Fron Access for å kunne vise flere bilder fra samme digitalkamera.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: