70 prosent økning for Indigo

Antall trykksaker produsert i digital offset fortsetter å vokse. Visutechs nordiske kunder som jobber med digital offset og HP Indigo, øker sine trykkvolumer. I 2007 økte volumet med hele 69 prosent i forhold til 2006. Året før, 2005, var den tilsvarende økningen på hele 82 prosent. Den forventede forandringen av det grafiske markedet er nå i full gang. Digital offset har blitt et naturlig tillegg til den konvensjonelle offsetparken, til stor glede ikke minst for de trykkeriene som allerede satser på denne teknikken. Mindre volumer av høykvalitative trykksaker, leverert «on demand», har vist seg å være rett vei å gå. Alle prognoser fra HP peker nå mot at vi allerede i 2012 vil komme til å se at flere trykkjobber fordeles nesten likt mellom digital og konvensjonell offset. – Til sammenlikning har vi i dag verktøy til å kunne produsere 25 prosent av trykkerienes jobber, sier Jan Olof Jungersten, direktør hos Visutech, som selger HP Indigo i Norden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: