70 prosent økning for Indigo

Antall trykksaker produsert i digital offset fortsetter å vokse. Visutechs nordiske kunder som jobber med digital offset og HP Indigo, øker sine trykkvolumer. I 2007 økte volumet med hele 69 prosent i forhold til 2006. Året før, 2005, var den tilsvarende økningen på hele 82 prosent. Den forventede forandringen av det grafiske markedet er nå i full gang. Digital offset har blitt et naturlig tillegg til den konvensjonelle offsetparken, til stor glede ikke minst for de trykkeriene som allerede satser på denne teknikken. Mindre volumer av høykvalitative trykksaker, leverert «on demand», har vist seg å være rett vei å gå. Alle prognoser fra HP peker nå mot at vi allerede i 2012 vil komme til å se at flere trykkjobber fordeles nesten likt mellom digital og konvensjonell offset. – Til sammenlikning har vi i dag verktøy til å kunne produsere 25 prosent av trykkerienes jobber, sier Jan Olof Jungersten, direktør hos Visutech, som selger HP Indigo i Norden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: