Nye norske skriftsnitt

International House of Fonts slipper nå to nye skrifter tegnet av den norske designeren Torleiv Sverdrup. Torleiv Sverdrup har jobbet frilans som grafisk designer i over tjue år og har de siste årene jobbet primært med skrifsnittdesign. «Hoy» (bildet) er et dekorativt skriftsnitt med et navn som skal stamme fra en av Orknøyene. Torleiv har hentet inspirasjon fra bade keltisk og norsk kultur. Spiggie er en sans-serif-skrift som henter formspråket sitt fra art deco-perioden på 20-tallet. Begge skriftene finnes I variantene normal, kursiv, fet og fet-kursiv i true-type-, postscript- og opentype-format.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: