Trykk taper for online-markedsføring

Trykte medier taper terreng for søkemotormarkedsføring. Inntektene fra søkemotormarkedsføring har økt med 30% i 2007, fra 9,4 milliarder dollar i 2006 til 12,2 milliarder dollar i 2007, og det gjelder bare i USA. Tallene ble nylig presentert i en undersøkelse foretatt av den internasjonale bransjeorganisasjonen for onlinemarkedsføring, SEMPO, basert på svar fra 857 selskaper. Det tar altså utgangspunkt i amerikanske selskaper, men søkemotormarkedsføring har de siste årene fått stor utbredelse her i landet også. I følge online-selskapet Zanox er årsaken til veksten at denne formen for markedsføring er mer fleksibel og gir bedre uttelling enn tradisjonelle kampanjer. En undersøkelse utført av SEMPO viser at søkemotormarkedsføring vokser raskt, mens annonsering i print, DM og webutvikling mister grunn.

– Markedet er blitt vant til markedsføring via søkemotorer. På samme tid er pris per bestilling lavere enn tradisjonell reklame, og gir samtidig flere muligheter for kontinuerlig optimalisering av kampanjen. Dette er årsaken til at stadig større andeler av markedsføringsbudsjettet brukes til søkemotorer i stedet for trykte medier, DM og til og med noen ganger webutvikling, hevder Frederic Saigne i Zanox. Han er regionsjef Norden for det globale online markedsselskapet Zanox.

Han mener også at online markedsføring har en klar innvirkning på bunnlinjen. – Derfor ser vi at markedsbudsjetter flytter seg fra tradisjonelle trykte medier til online-medier, der det er kortere vei mellom annonsering og salg og bedre uttelling for investeringen, hevder Frederic Saigne.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *