Trykk taper for online-markedsføring

Trykte medier taper terreng for søkemotormarkedsføring. Inntektene fra søkemotormarkedsføring har økt med 30% i 2007, fra 9,4 milliarder dollar i 2006 til 12,2 milliarder dollar i 2007, og det gjelder bare i USA. Tallene ble nylig presentert i en undersøkelse foretatt av den internasjonale bransjeorganisasjonen for onlinemarkedsføring, SEMPO, basert på svar fra 857 selskaper. Det tar altså utgangspunkt i amerikanske selskaper, men søkemotormarkedsføring har de siste årene fått stor utbredelse her i landet også. I følge online-selskapet Zanox er årsaken til veksten at denne formen for markedsføring er mer fleksibel og gir bedre uttelling enn tradisjonelle kampanjer. En undersøkelse utført av SEMPO viser at søkemotormarkedsføring vokser raskt, mens annonsering i print, DM og webutvikling mister grunn.

– Markedet er blitt vant til markedsføring via søkemotorer. På samme tid er pris per bestilling lavere enn tradisjonell reklame, og gir samtidig flere muligheter for kontinuerlig optimalisering av kampanjen. Dette er årsaken til at stadig større andeler av markedsføringsbudsjettet brukes til søkemotorer i stedet for trykte medier, DM og til og med noen ganger webutvikling, hevder Frederic Saigne i Zanox. Han er regionsjef Norden for det globale online markedsselskapet Zanox.

Han mener også at online markedsføring har en klar innvirkning på bunnlinjen. – Derfor ser vi at markedsbudsjetter flytter seg fra tradisjonelle trykte medier til online-medier, der det er kortere vei mellom annonsering og salg og bedre uttelling for investeringen, hevder Frederic Saigne.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: