Ny direktør for NHO Grafisk

robert2-thumbnail.jpgRobert Wright (54) blir ny administrerende direktør i NHO Grafisk. Wright har blant annet vært byråd i Oslo, lang fartstid i organisasjonslivet og sentralt i NHO.


– Jeg håper å bringe nye mål og arbeidsmetoder til NHO Grafisk. Jeg er ydmyk fordi det er en medlemsstyrt organisasjon hvor fokus er på medlemmenes ønsker og behov, sier Wright til sin nye arbeidsgivers nettsider. – Det blir spennende å sette meg mer inn i grafisk bransje og jeg gleder meg til å komme tettere på medlemsbedriftene. Jeg har savnet direktekontakten med bedriftslederne nå som jeg har jobbet sentralt i NHO. Å være mer operativ og samtidig delta i politiske saker er noe jeg ser frem til. Å ha direkte relasjon til medlemmene omkring i landet er inspirerende. Jeg er beredt på å ta fatt på politiske, administrative og praktiske oppgaver. Jeg liker å være hands on, sier Wright.

God kompetanse

– Vi er glade for å kunne presentere ny administrerende direktør med så relevant bakgrunn innen ledelse, politikk og i organisasjonslivet. Vi har vært svært bevisst hva vi ønsket oss, og Roberts kompetanse har vært avgjørende. Vi mener at han har rett erfaring for å kunne drive en organisasjon, opprettholde det nivået vi har i dag samt å tilfredsstille behovene til våre medlemmer. Hans personlige egenskaper har veid tungt i denne ansettelsesprosessen, sier styreleder i NHO Grafisk, Bjarte Hordnes.

Organisasjonserfaring
Den engasjerte organisasjonsmannen har tidligere vært generalsekretær i Energiforsyningens Lederforening og har hatt en rekke styreverv. Siden 1999 har han hatt sentrale posisjoner i NHO. Han har vært prosjektdirektør og avdelingsdirektør for området kommunikasjon og omdømme i NHO, samt vært regionsdirektør i Oslo og Akershus. Hans nåværende stilling er som spesialrådgiver for NHOs regionale apparat hvor han har fagansvar for offentlig sektor med konkurransepolitikk.
Robert Wright har tidligere vært generalsekretær i Energiforsyningens Lederforening og har hatt en rekke styreverv.

Rett mann for jobben
– Er du rett mann for jobben?
– Jeg mener å ha en passelig sammensetning av egenskaper og erfaring for denne stillingen. Jeg har litt bransjeerfaring fra tidligere år, jeg har ledererfaring og god innsikt i NHO-systemet og deres arbeidsmetoder. Med min politiske bakgrunn kjenner jeg godt til det politiske miljøet og har et stort nettverk der. Jeg vil være en god døråpner når NHO Grafisk skal kjempe frem sine politiske saker, mener Wright.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: