Ny direktør for NHO Grafisk

robert2-thumbnail.jpgRobert Wright (54) blir ny administrerende direktør i NHO Grafisk. Wright har blant annet vært byråd i Oslo, lang fartstid i organisasjonslivet og sentralt i NHO.


– Jeg håper å bringe nye mål og arbeidsmetoder til NHO Grafisk. Jeg er ydmyk fordi det er en medlemsstyrt organisasjon hvor fokus er på medlemmenes ønsker og behov, sier Wright til sin nye arbeidsgivers nettsider. – Det blir spennende å sette meg mer inn i grafisk bransje og jeg gleder meg til å komme tettere på medlemsbedriftene. Jeg har savnet direktekontakten med bedriftslederne nå som jeg har jobbet sentralt i NHO. Å være mer operativ og samtidig delta i politiske saker er noe jeg ser frem til. Å ha direkte relasjon til medlemmene omkring i landet er inspirerende. Jeg er beredt på å ta fatt på politiske, administrative og praktiske oppgaver. Jeg liker å være hands on, sier Wright.

God kompetanse

– Vi er glade for å kunne presentere ny administrerende direktør med så relevant bakgrunn innen ledelse, politikk og i organisasjonslivet. Vi har vært svært bevisst hva vi ønsket oss, og Roberts kompetanse har vært avgjørende. Vi mener at han har rett erfaring for å kunne drive en organisasjon, opprettholde det nivået vi har i dag samt å tilfredsstille behovene til våre medlemmer. Hans personlige egenskaper har veid tungt i denne ansettelsesprosessen, sier styreleder i NHO Grafisk, Bjarte Hordnes.

Organisasjonserfaring
Den engasjerte organisasjonsmannen har tidligere vært generalsekretær i Energiforsyningens Lederforening og har hatt en rekke styreverv. Siden 1999 har han hatt sentrale posisjoner i NHO. Han har vært prosjektdirektør og avdelingsdirektør for området kommunikasjon og omdømme i NHO, samt vært regionsdirektør i Oslo og Akershus. Hans nåværende stilling er som spesialrådgiver for NHOs regionale apparat hvor han har fagansvar for offentlig sektor med konkurransepolitikk.
Robert Wright har tidligere vært generalsekretær i Energiforsyningens Lederforening og har hatt en rekke styreverv.

Rett mann for jobben
– Er du rett mann for jobben?
– Jeg mener å ha en passelig sammensetning av egenskaper og erfaring for denne stillingen. Jeg har litt bransjeerfaring fra tidligere år, jeg har ledererfaring og god innsikt i NHO-systemet og deres arbeidsmetoder. Med min politiske bakgrunn kjenner jeg godt til det politiske miljøet og har et stort nettverk der. Jeg vil være en god døråpner når NHO Grafisk skal kjempe frem sine politiske saker, mener Wright.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: