HP utvider miljøengasjementet

PUBLISERT: 22 august 2008
OPPDATERT: 21 mars

HP har lansert flere nye produkter som de hevder vil hjelpe bedriftskunder med å redusere utskriftsrelatert miljøpåvirkning. I HPs initiativ inngår en tjeneste for å vurdere egen virksomhets utskriftsvaner og miljøpåvirkning. Tjenesten gir også tips for hvordan bedriftene kan optimalisere sine skrivermiljøer med hensyn til lavere forbruk av energi og papir.
HP har også utarbeidet en ny policy for styring av fornybar fremstilling og utnyttelse av papir for selskapets kunder som også benyttes av HP selv. De har dessuten utviklet en merking for sine tjenester og produkter, som skal vise miljøspesifikk informasjon. Flere av de nyhetene som HP nå presenterer, kommer til å inngå i selskapets Eco Solution-program, som skal hjelpe kundene med å velge miljøvennlige produkter.
For å forbedre sin miljøpåvirkning har HP fastsatt en del retningslinjer.
Energieffektiviteten for HPs blekk- og laserskrivere skal reduseres med 40 prosent innen 2011. Mengden gjenvunnet materiale som benyttes i deres blekk- og laserskrivere skal økes med en faktor på tre innen 2010 (sammenlignet med 2007). Firedobling av antallet HP Halo Collaboration Studios ved selskapets anlegg over hele verden innen 2009, noe som skal føre til at selskapet reduserer reisebehovet med over 20.000 reiser på årsbasis. Utover redusert miljøpåvirkning vil dette også lede til besparelser på flere millioner dollar årlig. Gjenvinning av mer enn 250 millioner HP inkjet- og LaserJet-patroner under 2008 og dermed hjelpe selskapet med å oppnå målet om gjenvinning av 900 millioner kilo data- og skriverutstyr innen 2010.

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi