HP utvider miljøengasjementet

PUBLISERT: 22 august 2008
OPPDATERT: 21 mars

HP har lansert flere nye produkter som de hevder vil hjelpe bedriftskunder med å redusere utskriftsrelatert miljøpåvirkning. I HPs initiativ inngår en tjeneste for å vurdere egen virksomhets utskriftsvaner og miljøpåvirkning. Tjenesten gir også tips for hvordan bedriftene kan optimalisere sine skrivermiljøer med hensyn til lavere forbruk av energi og papir.
HP har også utarbeidet en ny policy for styring av fornybar fremstilling og utnyttelse av papir for selskapets kunder som også benyttes av HP selv. De har dessuten utviklet en merking for sine tjenester og produkter, som skal vise miljøspesifikk informasjon. Flere av de nyhetene som HP nå presenterer, kommer til å inngå i selskapets Eco Solution-program, som skal hjelpe kundene med å velge miljøvennlige produkter.
For å forbedre sin miljøpåvirkning har HP fastsatt en del retningslinjer.
Energieffektiviteten for HPs blekk- og laserskrivere skal reduseres med 40 prosent innen 2011. Mengden gjenvunnet materiale som benyttes i deres blekk- og laserskrivere skal økes med en faktor på tre innen 2010 (sammenlignet med 2007). Firedobling av antallet HP Halo Collaboration Studios ved selskapets anlegg over hele verden innen 2009, noe som skal føre til at selskapet reduserer reisebehovet med over 20.000 reiser på årsbasis. Utover redusert miljøpåvirkning vil dette også lede til besparelser på flere millioner dollar årlig. Gjenvinning av mer enn 250 millioner HP inkjet- og LaserJet-patroner under 2008 og dermed hjelpe selskapet med å oppnå målet om gjenvinning av 900 millioner kilo data- og skriverutstyr innen 2010.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280