Storslipp fra Canon

[list] canonlanseringcanon1_web.jpg

Canon lanserte ikke mindre enn 40 nye produkter i går. Nye kameraer i ulike klasser, fotoskrivere, laserskrivere og videokameraer skal ut til markedet i store volumer. I den digitale speilrefleksklassen var det lett å orientere seg – der selskapet slapp den nye modellen EOS 50D. Det er et meget hendig kamera, som imponerte med lynrask autofokus, høy eksponeringshastighet og lysfølsomhet helt opp til 12800 ISO.

Med en pris rundt 12000 kroner tror vi Canons nye EOS-modell vil nå mange fotoentusiaster, både amatører og profesjonelle. Den nye bildeprosessoren DIGIC4 skal gi både bedre og hurtigere bildebearbeiding, og med 15 MP CMOS-brikke er det tilstrekkelig oppløsning til å beskjære bildene så mye man ønsker. Grep, respons og menyvalg virker veldig bra, og kjøper men det sammen med det nye, lyssterke 18-200 mm zoomobjektivet, får man et kraftig arbeidsverktøy for de fleste opptaksbehov. Merk deg at bildebrikken ikke er fullformat, så brennvidden må multipliseres med 1,6.

I den mer avanserte kompaktkameraklassen, Powershot, ble det lansert fire nye modeller. Det er i liten grad oppløsning det står på her heller, snarere begrensninger med hensyn til brennviddevalg, lysfølsomhet og ekstrautstyr. Mange vil sikkert hevde at heller ikke manglende objektivvalg er noe stort tema, når man nå kan få Powershot-modeller med hele ti ganger zoom.

Med nye fotoskrivere priset ned i noen få hundrelapper, er det ingen tvil om at det er forbruksmateriellet, og ikke utstyret, som skal generere inntektene. For inntekter behøves, og Canons administrerende direktør Trond Langeland understreket at åtte prosent av omsetningen, eller 18 milliarder kroner, årlig avsettes til forsknings- og utviklingsarbeid hos det japanske selskapet. Det gir resultater, og dagens 46 produkter etterfølges av rundt 30 nylanseringer senere i år. To av disse kommer i det digitale speilrefleksmarkedet, så det er kanskje grunn til å regne med utskifting av en modell eller to i dagens sjuprodukters ”lineup”. Også flere nye laserskrivere ble vist frem for publikum for første gang i går. På dette området hevder Canon å ha markedets beste miljøprogram, med ISO14001-sertifisering for hele verdikjeden.

Bildet: Canons Trond Sliper viser stolt frem deres nyeste speilrefleksmodell EOS50D.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: