Endelig ble Igen 4 lansert!

Endelig kom dagen for Xerox’ offisielle lansering av Igen4. Arenaen var i Barcelona, og mange av Xerox’ største kunder kom fra helw Europa. Det ærefulle oppdraget falt på danske Martin Cronwald, som nå har fått ansvaret for Igen4 i Europa.

– Den nye 110-siders maskinen er omkring 35
prosent mer produktiv enn den gamle, og maskinen er forbedret på 400 punkter sammenliknet med Igen3, sa Martin Cronwald

Tre av dem er viktige for den grafiske bransjen:

1. Maskinen er utstyrt med spektrofotometer som sjekker hvert trykk og sammmenlikner det med en øsket verdi. Pantone sier maskinen innfrir deres kriterier.

2. Maskinen er  ustyrt med en en kontroll som sørger for perfekt register mellom fargene og trykkets plassering på arket.

3.  Bærerpartiklene til toneren er separert fra selve toneren, slik at toner og bærerpartikler først møtes like før de skal overføres til transportbeltet.

Det er tydelig at leverandørene satser mye penger på å   forbedre allerede gode trykkresultater i de tonerbaserte skriverne.   Hudtoner, lyse blå nyanser (for eksempel en himmel) og klare røde
toner er blant de tingene beta-testerne av Igen4 løfter frem ved den nye maskinen.

Produktiviteten er selvsagt også viktig. I så  store maskiner kreves at maskinen går så mye som mulig.
Også Xerox sørger nå for at både toner og tonerbærere fylles   på automatisk.[list]martin

Martin Cronwald presenterte maskinen på videolink fra det vi alle  trodde var Rochester, stedet for Xerox’ hovedkontor. Da forbindelsen plutselig ble brutt løp Martin ut for å sjekke, og da bildet kom tilbake var Martin med. For maskinen sto i rommet ved siden av, klar til beundring og gransking fra de fremmøtte.  PO

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: