Endelig ble Igen 4 lansert!

Endelig kom dagen for Xerox’ offisielle lansering av Igen4. Arenaen var i Barcelona, og mange av Xerox’ største kunder kom fra helw Europa. Det ærefulle oppdraget falt på danske Martin Cronwald, som nå har fått ansvaret for Igen4 i Europa.

– Den nye 110-siders maskinen er omkring 35
prosent mer produktiv enn den gamle, og maskinen er forbedret på 400 punkter sammenliknet med Igen3, sa Martin Cronwald

Tre av dem er viktige for den grafiske bransjen:

1. Maskinen er utstyrt med spektrofotometer som sjekker hvert trykk og sammmenlikner det med en øsket verdi. Pantone sier maskinen innfrir deres kriterier.

2. Maskinen er  ustyrt med en en kontroll som sørger for perfekt register mellom fargene og trykkets plassering på arket.

3.  Bærerpartiklene til toneren er separert fra selve toneren, slik at toner og bærerpartikler først møtes like før de skal overføres til transportbeltet.

Det er tydelig at leverandørene satser mye penger på å   forbedre allerede gode trykkresultater i de tonerbaserte skriverne.   Hudtoner, lyse blå nyanser (for eksempel en himmel) og klare røde
toner er blant de tingene beta-testerne av Igen4 løfter frem ved den nye maskinen.

Produktiviteten er selvsagt også viktig. I så  store maskiner kreves at maskinen går så mye som mulig.
Også Xerox sørger nå for at både toner og tonerbærere fylles   på automatisk.[list]martin

Martin Cronwald presenterte maskinen på videolink fra det vi alle  trodde var Rochester, stedet for Xerox’ hovedkontor. Da forbindelsen plutselig ble brutt løp Martin ut for å sjekke, og da bildet kom tilbake var Martin med. For maskinen sto i rommet ved siden av, klar til beundring og gransking fra de fremmøtte.  PO

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: