UPM stenger finsk tapsbedrift

UPM melder at de kommer til å stenge sitt sagbruk i Leivonmäki i Finland, og fortsetter med å holde sitt produksjonsanlegg for finpapir i Tyskland stengt. Produsenten av magasin-, avis- og finpapir melder at aktivitetene ved Leivonmäki vil bli avsluttet allerede i år, etter at den har gått med tap i lang tid.
UPM opplever at markedet for sagtømmer har gått ned siden de forhandlet med personalet i juni. Samtidig er prisen på råvirke økt i et allerede hardt presset marked. Selskapet melder videre at den midlertidige stengningen av Nordlandbruket i Tyskland vil fortsette frem til slutten av året. Ifølge selskapet skyldes stengningen overkapasitet og redusert etterspørsel etter papir.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: