KBA forbereder seg på ulvetider

[list] kba1

KBA oppnådde en gevinst for tredje kvartal på 7,8 millioner euro, et resultatfall med 74 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2007. Ordreinngangen falt med 12,5 prosent til en milliard euro.

Størst utslag gjorde arkpressedelen, der det ble et minus på seksten prosent. For rotasjons- og spesialpresser ble det noe mindre reduksjon, totalt minus ni prosent. Som en følge av markedssituasjonen er vi tvunget til å konsolidere virksomhetene i Radebeul, Modling og Dobruska, sier Albrecht Bolza-Schunemann, konsernsjef for KBA. Vi gjennomfører nå forhandlinger der målet er å redusere personalet fra 3600 til 3000 medarbeidere. Kostnadene for omstillingene vil bidra til at KBA kommer ut med tap når man ser året som helhet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: