KBA forbereder seg på ulvetider

[list] kba1

KBA oppnådde en gevinst for tredje kvartal på 7,8 millioner euro, et resultatfall med 74 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2007. Ordreinngangen falt med 12,5 prosent til en milliard euro.

Størst utslag gjorde arkpressedelen, der det ble et minus på seksten prosent. For rotasjons- og spesialpresser ble det noe mindre reduksjon, totalt minus ni prosent. Som en følge av markedssituasjonen er vi tvunget til å konsolidere virksomhetene i Radebeul, Modling og Dobruska, sier Albrecht Bolza-Schunemann, konsernsjef for KBA. Vi gjennomfører nå forhandlinger der målet er å redusere personalet fra 3600 til 3000 medarbeidere. Kostnadene for omstillingene vil bidra til at KBA kommer ut med tap når man ser året som helhet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: