Adobe oppgraderer Photoshop Lightroom og Camera Raw

Begge oppdateringene er nå tilgjengelig for fri nedlasting for bildebrukere. De nye versjonene gir ekstra råfilstøtte for femten digitale kameraer, eksempelvis Nikon D90, Nikon D700, Canon EOS 50D og Canon EOS 1000D.
Den nye Lightroom 2.1-versjonen omfatter også forbedringer med hensyn til Photoshop-integrasjon, bedre stabilitet for Microsoft Windows Vista samt Keyword-migrasjon fra Lightroom.
Dessuten har Adobe utviklet en ny serie kameraprofiler tilgjengelig fra Adobe Labs. Kameraprofilene har til hensikt å forbedre Adobes standardhåndtering av råfiler og simulere fargegjengivelsen fra kameraprodusentene. Disse oppdateringene inkluderer støtte for Leica M8, Canon EOS 50D, Canon G9, Nikon D90 og samtlige Pentax-modeller.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: