«Dagens Medier» og MBLs nettsider legges på is

PUBLISERT: 9 desember 2008
OPPDATERT: 21 mars

Styret i Mediebedriftene Landsforening (MBL) har i sitt styremøte i dag vedtatt å legge sitt bransjeblad og nettsted, Dagens Medier og dagensmedier.no på is. Nedleggelsen skjer umiddelbart.

Vedtaket har sin bakgrunn i målet om å styrke organisasjonens eget informasjonsarbeid, samt spare ressurser, skriver MBL på sine nettsider, og fortsetter:

– Det har lenge vært et ønske fra våre medlemmer om å intensivere og utvikle informasjonsarbeidet fra egen bransjeorganisasjon. En større medlemsundersøkelse viste allerede i 2006 et klart behov for dette, sier adm. direktør Arvid Sand i MBL.
Sand understreker viktigheten av å sette flere ressurser inn på informasjonssiden i en tid der ikke bare bransjen selv vil møte mange krevende oppgaver, men også MBL som organisasjon må vite å bruke sine ressurser på en mest mulig effektiv måte.
MBL vil beholde domenet dagensmedier.no og navnet Dagens Medier.
Dagens Medier har per i dag en ansatt i full stilling, som fra nå av skal være med på å videreutvikle MBLs informasjonsarbeid.
Det er et tradisjonsrikt fagblad som nå legges på is Bladet Dagspressen, ble opprettet av Norsk Bladeierforening i 1924. I 2003 skiftet Dagspressen navn til Dagens Medier, og utviklet videre dagensmedier.no.
– Det er selvfølgelig trist at MBL har måttet gjøre denne prioriteringen, men sett ut ifra MBLs videre utfordringer og dagens økonomiske situasjon, har jeg full forståelse for vedtaket, sier ansvarlig redaktør Elisabeth Vislie.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag