Bongs styrker resultatet

PUBLISERT: 16 desember 2008
OPPDATERT: 16 desember

Bongs har nylig offentliggjort sine resultater for årets ni første måneder. Delårsrapporten viser en knapp reduksjon av nettoomsetningen til 1429 millioner svenske kroner. Driftsresultatet for perioden forbedres derimot med 19 millioner til 54 millioner kroner.

– Til tross for en reduksjon i etterspørselen har vi forbedret oss betydelig i forhold til fjoråret, sier Bongs administrerende direktør og konsernsjef Anders Davidsson. Vi fortsetter med uforminsket kraft å frigjøre driftskapital og utvikle vekstområdene, for eksempel ProPac. Bongs emballasjesatsing ProPac fortsatte veksten, og området utgjorde 13 prosent av konsernets omsetning i tredje kvartal. For å møte nedgangen i etterspørsel har selskapet redusert bemanningen med 46 ansatte i Tyskland og Skandinavia, samt avhendet to konvoluttmaskiner. Samtidig er lagerbeholdning og produksjonsnivåer tilpasset lavere etterspørsel.

Les videre

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag