50 år med speilrefleks

EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie

EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie

Speilreflekskameraer selger som aldri før, og de er i hovedsak digitale. Selve speilrefleksteknologien, der et speil – eller rettere sagt to – sørger for at fotografen kan se gjennom objektivet, er på ingen måte ny. Canon feirer i disse dager at det er 50 år siden de lanserte sin første speilrefleksmodell, Canon Flex. Siden den gang har Canon solgt mer enn 50 millioner kameraer med denne teknologien.

Mye er skjedd siden 1959, og den viktigste er utvilsomt at filmen er erstattet av digital teknologi, både for opptak og lagring. Canon fremhever også EF-teknologien fra 1987, da kamera og objektiv begynte å kommunisere via elektriske forbindelser og ikke mekaniske, slik tilfellet var tidligere. Bare de siste tre årene er det solgt 10 millioner EF-objektiver. Når amatørene har tatt i bruk speilrefleksteknologien, skyldes det at prisen på modellene er redusert kraftig de siste årene. EOS 300D fra Canon var den første lavprismodellen i denne klassen, og en av modellene som fikk ikke-profesjonelle fotografer til å velge speilrefleksteknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: