50 år med speilrefleks

EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie

EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie

Speilreflekskameraer selger som aldri før, og de er i hovedsak digitale. Selve speilrefleksteknologien, der et speil – eller rettere sagt to – sørger for at fotografen kan se gjennom objektivet, er på ingen måte ny. Canon feirer i disse dager at det er 50 år siden de lanserte sin første speilrefleksmodell, Canon Flex. Siden den gang har Canon solgt mer enn 50 millioner kameraer med denne teknologien.

Mye er skjedd siden 1959, og den viktigste er utvilsomt at filmen er erstattet av digital teknologi, både for opptak og lagring. Canon fremhever også EF-teknologien fra 1987, da kamera og objektiv begynte å kommunisere via elektriske forbindelser og ikke mekaniske, slik tilfellet var tidligere. Bare de siste tre årene er det solgt 10 millioner EF-objektiver. Når amatørene har tatt i bruk speilrefleksteknologien, skyldes det at prisen på modellene er redusert kraftig de siste årene. EOS 300D fra Canon var den første lavprismodellen i denne klassen, og en av modellene som fikk ikke-profesjonelle fotografer til å velge speilrefleksteknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: