50 år med speilrefleks

EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie

EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie

Speilreflekskameraer selger som aldri før, og de er i hovedsak digitale. Selve speilrefleksteknologien, der et speil – eller rettere sagt to – sørger for at fotografen kan se gjennom objektivet, er på ingen måte ny. Canon feirer i disse dager at det er 50 år siden de lanserte sin første speilrefleksmodell, Canon Flex. Siden den gang har Canon solgt mer enn 50 millioner kameraer med denne teknologien.

Mye er skjedd siden 1959, og den viktigste er utvilsomt at filmen er erstattet av digital teknologi, både for opptak og lagring. Canon fremhever også EF-teknologien fra 1987, da kamera og objektiv begynte å kommunisere via elektriske forbindelser og ikke mekaniske, slik tilfellet var tidligere. Bare de siste tre årene er det solgt 10 millioner EF-objektiver. Når amatørene har tatt i bruk speilrefleksteknologien, skyldes det at prisen på modellene er redusert kraftig de siste årene. EOS 300D fra Canon var den første lavprismodellen i denne klassen, og en av modellene som fikk ikke-profesjonelle fotografer til å velge speilrefleksteknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: