50 år med speilrefleks

PUBLISERT: 8 januar 2009
OPPDATERT: 21 mars
EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie
EOS 300D bidro til at speilreflekskamera ble allemannseie

Speilreflekskameraer selger som aldri før, og de er i hovedsak digitale. Selve speilrefleksteknologien, der et speil – eller rettere sagt to – sørger for at fotografen kan se gjennom objektivet, er på ingen måte ny. Canon feirer i disse dager at det er 50 år siden de lanserte sin første speilrefleksmodell, Canon Flex. Siden den gang har Canon solgt mer enn 50 millioner kameraer med denne teknologien.

Mye er skjedd siden 1959, og den viktigste er utvilsomt at filmen er erstattet av digital teknologi, både for opptak og lagring. Canon fremhever også EF-teknologien fra 1987, da kamera og objektiv begynte å kommunisere via elektriske forbindelser og ikke mekaniske, slik tilfellet var tidligere. Bare de siste tre årene er det solgt 10 millioner EF-objektiver. Når amatørene har tatt i bruk speilrefleksteknologien, skyldes det at prisen på modellene er redusert kraftig de siste årene. EOS 300D fra Canon var den første lavprismodellen i denne klassen, og en av modellene som fikk ikke-profesjonelle fotografer til å velge speilrefleksteknologi.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag