Bryne Stavanger Offset investerer i nye åttefarger

Bryne Stavanger Offset overtok nylig Novaprints gamle lokaler utenfor Stavanger, inkludert mye av produksjonsutstyret. Dit kommer også en ny Manroland 708 HP, en meget velutstyrt åttefargepresse i 70×100-format. Den erstatter tre firefargemaskiner, og selskapet forventer betydelige produksjonsgevinster. – I dette markedet handler mye om effektivitet og lønnsomhet under produksjonen. En stor del av oppdragene er 4+4 farger, og det er mye å spare på å produsere i én gjennomkjøring. Den nye pressen vil halvere produksjonstiden sammenlignet med de pressene den erstatter. I tillegg vil vi utnytte trykkerne våre bedre, og det er selvsagt ikke uvesentlig når vi tar lønnsnivået og overtidsbruken i betraktning, sier Svein Egil Johnsen. – Vi ser det som en fordel at alle pressene kommer fra samme produsent, sier han.

Når den nye åttefargemaskinen er på plass, har Bryne Stavanger Offset en 10-fargepresse, en 8-fargepresse samt to 6-fargepresser med lakkverk. Den totale produksjonskapasiteten blir 30 trykkverk i 70×100-format, samtlige i moderne Manroland-presser. Johnsen ser optimistisk på året, økonomiske uroligheter i markedet til tross. – Mange av våre kunder har tilknytning til oljeindustrien, og vi tror andre vil merke uroligheten sterkere enn oss. Vi opplever også at små og mellomstore trykkerier ber om hjelp til produksjon av større jobber. Dette gjør igjen at de oppnår bedre fortjeneste enn ved produksjon i eget hus. Når vi også fikk muligheten til å overta Novaprints tidligere lokaler og trykkmaskiner, står vi svært godt rustet for fremtiden, sier han.

Hos Manroland Norge er de naturlig nok fornøyd med at Bryne Stavanger Offset valgte å rendyrke trykkparken med Manroland-utstyr. Leverandøren opplever heller ingen investeringstørke. – Tvert imot, i tøffe tider er det viktigere enn noen gang å ha utstyr som effektiviserer produksjonen. Vi opplever at mange i bransjen er optimister og ønsker å investere, men det er samtidig viktig at finansieringsinstitusjonene gjør det mulig å investere i moderne og konkurransedyktig utstyr, sier Svein Olsen hos Manroland Norge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: