Bryne Stavanger Offset investerer i nye åttefarger

PUBLISERT: 30 januar 2009
OPPDATERT: 21 mars

Bryne Stavanger Offset overtok nylig Novaprints gamle lokaler utenfor Stavanger, inkludert mye av produksjonsutstyret. Dit kommer også en ny Manroland 708 HP, en meget velutstyrt åttefargepresse i 70×100-format. Den erstatter tre firefargemaskiner, og selskapet forventer betydelige produksjonsgevinster. – I dette markedet handler mye om effektivitet og lønnsomhet under produksjonen. En stor del av oppdragene er 4+4 farger, og det er mye å spare på å produsere i én gjennomkjøring. Den nye pressen vil halvere produksjonstiden sammenlignet med de pressene den erstatter. I tillegg vil vi utnytte trykkerne våre bedre, og det er selvsagt ikke uvesentlig når vi tar lønnsnivået og overtidsbruken i betraktning, sier Svein Egil Johnsen. – Vi ser det som en fordel at alle pressene kommer fra samme produsent, sier han.

Når den nye åttefargemaskinen er på plass, har Bryne Stavanger Offset en 10-fargepresse, en 8-fargepresse samt to 6-fargepresser med lakkverk. Den totale produksjonskapasiteten blir 30 trykkverk i 70×100-format, samtlige i moderne Manroland-presser. Johnsen ser optimistisk på året, økonomiske uroligheter i markedet til tross. – Mange av våre kunder har tilknytning til oljeindustrien, og vi tror andre vil merke uroligheten sterkere enn oss. Vi opplever også at små og mellomstore trykkerier ber om hjelp til produksjon av større jobber. Dette gjør igjen at de oppnår bedre fortjeneste enn ved produksjon i eget hus. Når vi også fikk muligheten til å overta Novaprints tidligere lokaler og trykkmaskiner, står vi svært godt rustet for fremtiden, sier han.

Hos Manroland Norge er de naturlig nok fornøyd med at Bryne Stavanger Offset valgte å rendyrke trykkparken med Manroland-utstyr. Leverandøren opplever heller ingen investeringstørke. – Tvert imot, i tøffe tider er det viktigere enn noen gang å ha utstyr som effektiviserer produksjonen. Vi opplever at mange i bransjen er optimister og ønsker å investere, men det er samtidig viktig at finansieringsinstitusjonene gjør det mulig å investere i moderne og konkurransedyktig utstyr, sier Svein Olsen hos Manroland Norge.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676