Bryne Stavanger Offset investerer i nye åttefarger

Bryne Stavanger Offset overtok nylig Novaprints gamle lokaler utenfor Stavanger, inkludert mye av produksjonsutstyret. Dit kommer også en ny Manroland 708 HP, en meget velutstyrt åttefargepresse i 70×100-format. Den erstatter tre firefargemaskiner, og selskapet forventer betydelige produksjonsgevinster. – I dette markedet handler mye om effektivitet og lønnsomhet under produksjonen. En stor del av oppdragene er 4+4 farger, og det er mye å spare på å produsere i én gjennomkjøring. Den nye pressen vil halvere produksjonstiden sammenlignet med de pressene den erstatter. I tillegg vil vi utnytte trykkerne våre bedre, og det er selvsagt ikke uvesentlig når vi tar lønnsnivået og overtidsbruken i betraktning, sier Svein Egil Johnsen. – Vi ser det som en fordel at alle pressene kommer fra samme produsent, sier han.

Når den nye åttefargemaskinen er på plass, har Bryne Stavanger Offset en 10-fargepresse, en 8-fargepresse samt to 6-fargepresser med lakkverk. Den totale produksjonskapasiteten blir 30 trykkverk i 70×100-format, samtlige i moderne Manroland-presser. Johnsen ser optimistisk på året, økonomiske uroligheter i markedet til tross. – Mange av våre kunder har tilknytning til oljeindustrien, og vi tror andre vil merke uroligheten sterkere enn oss. Vi opplever også at små og mellomstore trykkerier ber om hjelp til produksjon av større jobber. Dette gjør igjen at de oppnår bedre fortjeneste enn ved produksjon i eget hus. Når vi også fikk muligheten til å overta Novaprints tidligere lokaler og trykkmaskiner, står vi svært godt rustet for fremtiden, sier han.

Hos Manroland Norge er de naturlig nok fornøyd med at Bryne Stavanger Offset valgte å rendyrke trykkparken med Manroland-utstyr. Leverandøren opplever heller ingen investeringstørke. – Tvert imot, i tøffe tider er det viktigere enn noen gang å ha utstyr som effektiviserer produksjonen. Vi opplever at mange i bransjen er optimister og ønsker å investere, men det er samtidig viktig at finansieringsinstitusjonene gjør det mulig å investere i moderne og konkurransedyktig utstyr, sier Svein Olsen hos Manroland Norge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: