Kjempeinvestering hos Ålgård Offset!

– Vi har fått oss en verdensmester! Daglig leder og eier av Ålgård Offset, Tom B. Norland, refererer til trykkeriets flunkende nye 16 siders rullpresse av typen Komori System 38S, verdens mest automatiserte presse. Installeringen av den 30 meter lange pressa har pågått i tre måneder og maskinen kjørte sine første opplag i slutten av februar. Og alt dette helt uten at det er gått så mye som et rykte på forhånd. (AGI har kjent til investeringen i noe tid, og i dag slipper vi nyheten på web, og vår reportasje fra Ålgård Offset får du i neste utgave).

Hele prosessen har foregått i stillhet. – Bransjen har  ikke hatt noen  anelse om at Ålgård Offset har investert 50 millioner kroner i nytt utstyr, før pressen nå er begynt å produsere, sier Norland.  Ålgård har hatt mange lokale leverandører inne, ikke minst er det støpt nytt fundament i pressehallen, men alle har gått svært stille i dørene.

– Det finnes  større trykkpresser enn denne, men ingen er mer produktiv, sa en stolt Tom B. Norland, da AGI fikk den ekslusive nyheten og dessuten fikk besøke Ålgård Offset for en uke siden.

Norland er svært entusiastisk over pressekjøpet:

– Vi så System 38S på Drupa og ble mildt sagt imponert. Under demonstrasjonen ble tre heatset-jobber lagt inn og trykt, hver i et opplag på 1500. Dessuten ble det foretatt ett formatskifte i falseapparatet – fra 16 sider A4 til 32 sider A5 – og alt dette skjedde i løpet av 12 minutter. Og trykkhastigheten var 60.000. Da visste vi at dette var pressen for oss, sier Norland, som også har måttet investere i ny platesetter av typen Screen Plate Rite 8800, for å kunne mate den nye kjempen med plater.

Les vårt eksklusive intervju med Tom B. Norland i neste utgave av AGI!tom-for-web

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: