Kjempeinvestering hos Ålgård Offset!

– Vi har fått oss en verdensmester! Daglig leder og eier av Ålgård Offset, Tom B. Norland, refererer til trykkeriets flunkende nye 16 siders rullpresse av typen Komori System 38S, verdens mest automatiserte presse. Installeringen av den 30 meter lange pressa har pågått i tre måneder og maskinen kjørte sine første opplag i slutten av februar. Og alt dette helt uten at det er gått så mye som et rykte på forhånd. (AGI har kjent til investeringen i noe tid, og i dag slipper vi nyheten på web, og vår reportasje fra Ålgård Offset får du i neste utgave).

Hele prosessen har foregått i stillhet. – Bransjen har  ikke hatt noen  anelse om at Ålgård Offset har investert 50 millioner kroner i nytt utstyr, før pressen nå er begynt å produsere, sier Norland.  Ålgård har hatt mange lokale leverandører inne, ikke minst er det støpt nytt fundament i pressehallen, men alle har gått svært stille i dørene.

– Det finnes  større trykkpresser enn denne, men ingen er mer produktiv, sa en stolt Tom B. Norland, da AGI fikk den ekslusive nyheten og dessuten fikk besøke Ålgård Offset for en uke siden.

Norland er svært entusiastisk over pressekjøpet:

– Vi så System 38S på Drupa og ble mildt sagt imponert. Under demonstrasjonen ble tre heatset-jobber lagt inn og trykt, hver i et opplag på 1500. Dessuten ble det foretatt ett formatskifte i falseapparatet – fra 16 sider A4 til 32 sider A5 – og alt dette skjedde i løpet av 12 minutter. Og trykkhastigheten var 60.000. Da visste vi at dette var pressen for oss, sier Norland, som også har måttet investere i ny platesetter av typen Screen Plate Rite 8800, for å kunne mate den nye kjempen med plater.

Les vårt eksklusive intervju med Tom B. Norland i neste utgave av AGI!tom-for-web

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: