M-real forventer høyere priser

Russland har besluttet å utsette den planlagte økningen av eksporttollsatsene for trevare med ni måneder. M-real varsler i en pressemelding at en prisøkning for papp og papir fra deres side likevel ikke er til å unngå. M-reals russiske treimport har, i likhet med andre selskaper innenfor papir og papirmasse, falt kraftig siden eksportsatsene økte. Reduksjonen vil fortsette som følge av produksjonsrestriksjoner.
– Prisøkningene som hittil er gjennomført, er et skritt i riktig retning, men det er ikke nok til å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet. Videre økninger vil derfor bli gjennomført, uttaler Mikko Helander, CEO i M-real.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: