Vårens andre «Åpent Hus»

Johannes Stendahl fra Luth Gruppen viser forskjellen mellom Anicolor og tradisjonelt fargeverk.

Johannes Stendahl fra Luth Gruppen viser forskjellen mellom Anicolor og tradisjonelt fargeverk.

Luth Gruppen arrangerte vårens andre Åpent Hus i slutten av mars, og denne gangen var det Anicolor-teknologien som sto i sentrum. Omkring førti bedrifter var representert, og alle fikk overvære Norgespremieren på Speedmaster 52-4 med Anicolor fargeverk.  Demo ble kjørt hver time, 3 forskjellige  jobber i opplag på 150 eksemplarer.  En demo tok 17 minutter, og folk var nok mest opptatt av at det skal svært få makulatur-ark til før resultatet er godkjent.  Luth-Gruppens mott for evenementet var «spar penger, spar tid og spar miljøet». Vi overhørte fler positive kommentarer til trykk-kvaliteten og det skal sies at kvaliteten var imponerende jevn gjennom opplaget. – Anicolor-maskinen er et godt supplement til både digitaltrykk og offsettrykk i A3-formatet, sier Luth-Grupens sjef Arne Henrik Nielsen,  – SM 52-4 Anicolor leveres fra 4- til 6-farger med eller uten lakkverk, samt i 8- og 10-farger.  Heidelberg har nå levert drøyt 100 Anicolor-maskiner, og det er fokus på korte opplag og 25% økt produktivitet og følgelig økt lønnsomhet som er årsaken til suksessen, legger han til. I følge Luth-Gruppen vil et A3-trykkeri med Anicolor-maskin spare opptil 1 pall papir i måneden med en 4-farger, og dette gir på årsbasis en besparelse på 70-80.000 kroner.   Den maskinen Luth-Gruppen benyttet på Åpent Hus skal forøvrig installeres hos Atles Trykkei i slutten av april, avslutter Nielsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: