Xerox med gullpresse

43913-docucolor_web1

Neida, den trykker ikke gullbarrer, men Xerox lanserte nylig digitalpressen DocuColor 7000AP/8000AP i «gullversjon», der det inngår programvare som skal sikre bedre fargekvalitet og gi høyere produktivitet. Funksjonaliteten i programvaren Automated Colour Quality skal gi trykkeriene muligheten for å arbeide med bedre fargestabilitet og konsistente farger. I maskinen finnes et integrert spektrofotometer for å måle fargene i prøvetrykkene fra Xerox 7000AP og 8000AP. Xerox har også lagt til Variable Gloss Management, som de hevder vil redusere glansigheten for mørke farger i trykket. Trykkeriene kan tilpasse fargegjengivelsen til ønsket glansing og utseende for ulike jobbtyper.

Blant funksjonene finner vi avansert profilfremstilling, som gjengir fargen i alle ledd og også kan gjengi offsetfarger. Automatisk kalibrering sørger for å redusere endringer som følge av variasjoner i temperatur og luftfuktighet, mens automatisert dekorfargekalibrering skal sørge for riktig gjengivelse av Pantone-farger i digitaltrykkpressen. Xerox opplyser at eksisterende DocuColor 7000/8000-maskiner som benytter Xerox FreeFlow Print Server 7.0, kan oppgraderes til «gullversjonen».

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: