Xerox med gullpresse

43913-docucolor_web1

Neida, den trykker ikke gullbarrer, men Xerox lanserte nylig digitalpressen DocuColor 7000AP/8000AP i «gullversjon», der det inngår programvare som skal sikre bedre fargekvalitet og gi høyere produktivitet. Funksjonaliteten i programvaren Automated Colour Quality skal gi trykkeriene muligheten for å arbeide med bedre fargestabilitet og konsistente farger. I maskinen finnes et integrert spektrofotometer for å måle fargene i prøvetrykkene fra Xerox 7000AP og 8000AP. Xerox har også lagt til Variable Gloss Management, som de hevder vil redusere glansigheten for mørke farger i trykket. Trykkeriene kan tilpasse fargegjengivelsen til ønsket glansing og utseende for ulike jobbtyper.

Blant funksjonene finner vi avansert profilfremstilling, som gjengir fargen i alle ledd og også kan gjengi offsetfarger. Automatisk kalibrering sørger for å redusere endringer som følge av variasjoner i temperatur og luftfuktighet, mens automatisert dekorfargekalibrering skal sørge for riktig gjengivelse av Pantone-farger i digitaltrykkpressen. Xerox opplyser at eksisterende DocuColor 7000/8000-maskiner som benytter Xerox FreeFlow Print Server 7.0, kan oppgraderes til «gullversjonen».

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: