M-real med lønnsomhetstiltak

M-real lanserer nye lønnsomhetstiltak, der det årlige målet er å spare 80 millioner euro i året. Halvparten av gevinsten regner de med å hente fra reduserte kostnader, og den andre halvparten gjennom effektivisering av støttefunksjoner. Full effekt regner de med å få først i 2011.

Selskapet opplyser at de viktigste tiltakene for å forbedre lønnsomheten vil bli gjennomført i år, og at det forventes å oppnå et overskudd på 20-25 millioner euro i inneværende år. Engangskostnader som blir bokført i år forventes å bli ca. 18 millioner. Mikko Helander, CEO i M-real, sier selskapet i fjor nådde sine lønnsomhetsmål.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: