Google inn i bokbransjen

n44609 - google books_web

Google har nå kastet sine øyne på bokproduksjon. Selskapet har inngått en avtale med On Demand Books, kjent for å ha utviklet konseptet Espresso Book Machine. Det er en kompakt produksjonsløsning for produksjon av bøker på opptil 300 sider. Avtalen innebærer at Google vil levere to millioner titler til On Demand Books. Som navnet antyder, er Espresso Book Machine (EBM) en slags «kaffemaskin» for å produsere softcover-bøker. Maskinen er så liten at den kan plasseres i butikker, bokhandlere og kafeer, der den på fem minutter kan produsere en bok på 300 sider. Maskinen består av en fargeskriver for produksjon av omslaget, en sorthvitt-digitaltrykkmaskin for innmaten, samt en trimmer og limbinder. Produksjonsprisen er rundt tre amerikanske dollar per bok. Google Book Search, som prosjektet heter, har totalt rundt syv millioner skannede boktitler. De to millioner titler som nå er plassert hos On Demand Books, er utgitt før 1923. Dermed er USAs opphavsrettsbeskyttelse for disse titlene opphevet. Produksjonsutstyret drives av selskapet Espress Net. Det er et egenutviklet system som kobles opp EBM i et nettverk hvor boktitlene er lagret. Det opplyses at all kommunikasjon i nettverket foregår kryptert.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *