Google inn i bokbransjen

PUBLISERT: 6 november 2009
OPPDATERT: 6 november

n44609 - google books_web

Google har nå kastet sine øyne på bokproduksjon. Selskapet har inngått en avtale med On Demand Books, kjent for å ha utviklet konseptet Espresso Book Machine. Det er en kompakt produksjonsløsning for produksjon av bøker på opptil 300 sider. Avtalen innebærer at Google vil levere to millioner titler til On Demand Books. Som navnet antyder, er Espresso Book Machine (EBM) en slags «kaffemaskin» for å produsere softcover-bøker. Maskinen er så liten at den kan plasseres i butikker, bokhandlere og kafeer, der den på fem minutter kan produsere en bok på 300 sider. Maskinen består av en fargeskriver for produksjon av omslaget, en sorthvitt-digitaltrykkmaskin for innmaten, samt en trimmer og limbinder. Produksjonsprisen er rundt tre amerikanske dollar per bok. Google Book Search, som prosjektet heter, har totalt rundt syv millioner skannede boktitler. De to millioner titler som nå er plassert hos On Demand Books, er utgitt før 1923. Dermed er USAs opphavsrettsbeskyttelse for disse titlene opphevet. Produksjonsutstyret drives av selskapet Espress Net. Det er et egenutviklet system som kobles opp EBM i et nettverk hvor boktitlene er lagret. Det opplyses at all kommunikasjon i nettverket foregår kryptert.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1