Arctic Paper overtar Grycksbo

Arctic Paper S.A. har inngått avtale om kjøp av alle aksjer i Grycksbo Paper fra investeringsfondet Accent Equity 2003. Den totale kjøpssummen beregnes til å ligge mellom 590 og 640 millioner svenske kroner i kontanter og aksjer.

Aksjene overføres til Arctic Paper S.A. 1. mars neste år. 2010. Etter overtakelsen øker Arctic Papers samlede produksjonskapasitet til omkring 800.000 tonn per. år. Finpapirfabrikken Grycksbo ligger i Dalarna, Sverige. Den årlige produksjonskapasiteten er ca. 260.000 tonn bestrøket finpapir. Deler av Arctic Papers papirsortiment er blitt produsert i Grycksbo siden starten av 2009.

Leif Arne for web 10. des-– Vi tror at vi med så mange kjente merkevarer vil sikre markedets beste tilbud av finpapir av høy kvalitet. Vi vil fortsette å utvikle Grycksbo og etter aksjeovertakelsen vil deres salgsorganisasjon bli integrert i Arctic Papers, og sammen vil vi få et meget sterkt team, sier den norske direktøren Leif Arne Karlsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: