Arctic Paper overtar Grycksbo

PUBLISERT: 10 desember 2009
OPPDATERT: 21 mars

Arctic Paper S.A. har inngått avtale om kjøp av alle aksjer i Grycksbo Paper fra investeringsfondet Accent Equity 2003. Den totale kjøpssummen beregnes til å ligge mellom 590 og 640 millioner svenske kroner i kontanter og aksjer.

Aksjene overføres til Arctic Paper S.A. 1. mars neste år. 2010. Etter overtakelsen øker Arctic Papers samlede produksjonskapasitet til omkring 800.000 tonn per. år. Finpapirfabrikken Grycksbo ligger i Dalarna, Sverige. Den årlige produksjonskapasiteten er ca. 260.000 tonn bestrøket finpapir. Deler av Arctic Papers papirsortiment er blitt produsert i Grycksbo siden starten av 2009.

Leif Arne for web 10. des-– Vi tror at vi med så mange kjente merkevarer vil sikre markedets beste tilbud av finpapir av høy kvalitet. Vi vil fortsette å utvikle Grycksbo og etter aksjeovertakelsen vil deres salgsorganisasjon bli integrert i Arctic Papers, og sammen vil vi få et meget sterkt team, sier den norske direktøren Leif Arne Karlsen.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324