Betaversjon av Photoshop Lightroom 3

Adobe lansere nylig en offentlig betaversjon av Adobe Photoshop Lightroom 3, som er nedlastbar kostnadsfritt fra Adobe Labs. Blant nyhetene finner vi en mer intuitiv importfunksjon, bedre verktøy for støyreduksjon og oppskarping, samt bedre muligheter for bildevisning. Adobe oppfordrer fotografer til å teste nye funksjoner, og deretter melde sine synspunkter tilbake til utviklingsteamet som ferdigstiller en endelige versjonen.

– Vi er svært takknemlig for å ha en så sterk brukergruppe av fotografer samlet rundt Lightroom, noe som bidrar til å utvikle programmet slik at det kan bli en enda viktigere brikke i deres daglige arbeid. Deres kommentarer hjelper oss med å utvikle det ferdige produktet så godt som mulig, sier Mattias Jonsson, produktspesialist for foto hos Adobe Systems.

Betaversjonen av Lightroom 3 er programmert fra grunnen av. Mange usynlige funksjoner og prosesser er forbedret, både for å håndtere et økende antall bilder og kunne utføre ulike oppgaver raskere. Blant de åpenbare forbedringene er importfunksjonen i Library-modulen, som er gjenoppbygd slik at bildene kan lastes ned til programmet på en mer intuitiv måte. Brukeren kan enkelt angi kilde og destinasjon for bildene sine, og lagre innstillingene slik at de kan brukes som forhåndsinnstillinger.

«Fremkallingsmodulen» har fått forbedret behandlingsmotor, og verktøy for skarphet og støyreduksjon er forbedret. Nytt er også et verktøy som tilfører bildene kornighet tilsvarende slik vi var vant med fra film. Lightroom 3 beta har også muligheten til å eksportere lysbildefremvisninger som videoklipp med lyd og tittelsider.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: