Betaversjon av Photoshop Lightroom 3

Adobe lansere nylig en offentlig betaversjon av Adobe Photoshop Lightroom 3, som er nedlastbar kostnadsfritt fra Adobe Labs. Blant nyhetene finner vi en mer intuitiv importfunksjon, bedre verktøy for støyreduksjon og oppskarping, samt bedre muligheter for bildevisning. Adobe oppfordrer fotografer til å teste nye funksjoner, og deretter melde sine synspunkter tilbake til utviklingsteamet som ferdigstiller en endelige versjonen.

– Vi er svært takknemlig for å ha en så sterk brukergruppe av fotografer samlet rundt Lightroom, noe som bidrar til å utvikle programmet slik at det kan bli en enda viktigere brikke i deres daglige arbeid. Deres kommentarer hjelper oss med å utvikle det ferdige produktet så godt som mulig, sier Mattias Jonsson, produktspesialist for foto hos Adobe Systems.

Betaversjonen av Lightroom 3 er programmert fra grunnen av. Mange usynlige funksjoner og prosesser er forbedret, både for å håndtere et økende antall bilder og kunne utføre ulike oppgaver raskere. Blant de åpenbare forbedringene er importfunksjonen i Library-modulen, som er gjenoppbygd slik at bildene kan lastes ned til programmet på en mer intuitiv måte. Brukeren kan enkelt angi kilde og destinasjon for bildene sine, og lagre innstillingene slik at de kan brukes som forhåndsinnstillinger.

«Fremkallingsmodulen» har fått forbedret behandlingsmotor, og verktøy for skarphet og støyreduksjon er forbedret. Nytt er også et verktøy som tilfører bildene kornighet tilsvarende slik vi var vant med fra film. Lightroom 3 beta har også muligheten til å eksportere lysbildefremvisninger som videoklipp med lyd og tittelsider.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: