Quark gir bort lisenser

En gang fantes knapt den grafiske bedrift eller reklamebyrå som ikke benyttet sidelayoutprogrammet Quark XPress. En undersøkelse for rundt ti år siden viste at godt over 90 prosent av bransjen hadde kjennskap til Quark, og de var bransjens desidert mest kjente varemerke. Det var før tungvekteren Adobe bestemte seg for å utfordre i proffsegmentet for sidelayout, og erstattet sin Pagemaker med det mer profesjonelle verktøyet Indesign. Tunge utviklingsressurser, store markedsbudsjetter og muligheter for både teknologisk og salgsmessig samkjøring med applikasjoner som Photoshop, Illustator, Acrobat og andre ga Adobe store markedsandeler. Fremdeles finnes det noen som sverger til Quark XPress, og Quark melder nå at de gir bort lisenser. «Ta to, betal for en» for 1349 Euro er en mer presis beskrivelse, for ut måneden får man med en ekstra lisens når man bestiller Quark XPress 8. Det er nye takter fra et selskap som i «monopoltiden» ikke var spesielt godt kjent for lave priser og romslige lisensrabatter. Men, som kjent; konkurranse er alltid sunt! Hvis du fremdeles mener Quark Xpress er bedre enn Indesign; løp og kjøp!

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: