Quark gir bort lisenser

En gang fantes knapt den grafiske bedrift eller reklamebyrå som ikke benyttet sidelayoutprogrammet Quark XPress. En undersøkelse for rundt ti år siden viste at godt over 90 prosent av bransjen hadde kjennskap til Quark, og de var bransjens desidert mest kjente varemerke. Det var før tungvekteren Adobe bestemte seg for å utfordre i proffsegmentet for sidelayout, og erstattet sin Pagemaker med det mer profesjonelle verktøyet Indesign. Tunge utviklingsressurser, store markedsbudsjetter og muligheter for både teknologisk og salgsmessig samkjøring med applikasjoner som Photoshop, Illustator, Acrobat og andre ga Adobe store markedsandeler. Fremdeles finnes det noen som sverger til Quark XPress, og Quark melder nå at de gir bort lisenser. «Ta to, betal for en» for 1349 Euro er en mer presis beskrivelse, for ut måneden får man med en ekstra lisens når man bestiller Quark XPress 8. Det er nye takter fra et selskap som i «monopoltiden» ikke var spesielt godt kjent for lave priser og romslige lisensrabatter. Men, som kjent; konkurranse er alltid sunt! Hvis du fremdeles mener Quark Xpress er bedre enn Indesign; løp og kjøp!

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: