Rapport tar opp papirets utfordringer

n45114-pwc-rapport_web-128x115

Skogs- og papirindustrien står overfor fundamentale endringer. Det kommer klart frem i en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers, som har intervjuet industriledere fra hele verden. Rapporten viser at selv om toppledere i Europa og USA tror den verste krisen er over, mener de at veien tilbake vil ta lang tid. De anser det som lite sannsynlig at etterspørselen vil komme tilbake til de samme nivåene som før krisen. En viktig årsak er «konkurransen» fra digital teknologi.

I utviklingsland som Kina er perspektivet annerledes. Her er veksten sterk, og det er ikke det samme strukturelle fall i etterspørselen som i vestlige land. Ifølge toppsjefene som ble intervjuet i arbeidet med rapporten, er det viktigste målet nå å justere kapasiteten etter etterspørselen. I dette arbeidet kan konsolidering være en forutsetning for å lykkes. Kostnadsstrukturen er et annet punkt høyt på agendaen. Rapporten sier at det ikke bare handler om å kutte kostnadene, men også om å effektivisere og rasjonalisere produksjonsprosessene og vurdere energieffektive tiltak.

(foto: istockphoto)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: