Rapport tar opp papirets utfordringer

PUBLISERT: 5 februar 2010
OPPDATERT: 5 februar

n45114-pwc-rapport_web-128x115

Skogs- og papirindustrien står overfor fundamentale endringer. Det kommer klart frem i en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers, som har intervjuet industriledere fra hele verden. Rapporten viser at selv om toppledere i Europa og USA tror den verste krisen er over, mener de at veien tilbake vil ta lang tid. De anser det som lite sannsynlig at etterspørselen vil komme tilbake til de samme nivåene som før krisen. En viktig årsak er «konkurransen» fra digital teknologi.

I utviklingsland som Kina er perspektivet annerledes. Her er veksten sterk, og det er ikke det samme strukturelle fall i etterspørselen som i vestlige land. Ifølge toppsjefene som ble intervjuet i arbeidet med rapporten, er det viktigste målet nå å justere kapasiteten etter etterspørselen. I dette arbeidet kan konsolidering være en forutsetning for å lykkes. Kostnadsstrukturen er et annet punkt høyt på agendaen. Rapporten sier at det ikke bare handler om å kutte kostnadene, men også om å effektivisere og rasjonalisere produksjonsprosessene og vurdere energieffektive tiltak.

(foto: istockphoto)

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie