Rapport tar opp papirets utfordringer

n45114-pwc-rapport_web-128x115

Skogs- og papirindustrien står overfor fundamentale endringer. Det kommer klart frem i en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers, som har intervjuet industriledere fra hele verden. Rapporten viser at selv om toppledere i Europa og USA tror den verste krisen er over, mener de at veien tilbake vil ta lang tid. De anser det som lite sannsynlig at etterspørselen vil komme tilbake til de samme nivåene som før krisen. En viktig årsak er «konkurransen» fra digital teknologi.

I utviklingsland som Kina er perspektivet annerledes. Her er veksten sterk, og det er ikke det samme strukturelle fall i etterspørselen som i vestlige land. Ifølge toppsjefene som ble intervjuet i arbeidet med rapporten, er det viktigste målet nå å justere kapasiteten etter etterspørselen. I dette arbeidet kan konsolidering være en forutsetning for å lykkes. Kostnadsstrukturen er et annet punkt høyt på agendaen. Rapporten sier at det ikke bare handler om å kutte kostnadene, men også om å effektivisere og rasjonalisere produksjonsprosessene og vurdere energieffektive tiltak.

(foto: istockphoto)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: