Kundetreff med Konica Minolta

PUBLISERT: 1 mars 2010
OPPDATERT: 21 mars

Det var representanter for omkring 40 firmaer fra hele landet som hadde takket ja til invitasjonen fra Konica Minolta om et heldags «Print Production Forum» på SAS Radisson Gardermoen. Gjestene ble ønsket velkommen av direktør Leif Lippestad, de ble tMichael Mølbæk Konica Matt med inn i trykkeriets fremtid av AGIs Peter Ollén, mens Anders Erikson fra VBS forklarte hva som er viktig for å lykkes med Web-til-trykk-løninger.

Størst forventning var det nok likevel knyttet til den danske direktør Michael Mølbæks gjennomgang av selskapets planer for årets Ipex, der Konica Minolta, i tillegg til å vise hele sin maskinportefølje for så vel sorthvitt som farger, bebuder en lansering for mellommarkedet, nemlig en ny fargemaskin med kodenavnet «Renoir». «Renoir» kommer til å konkurrere både med Canon Imagepress c7000 og Xerox Docucolor 8002/8000. Maskinen kan kjøre inntil 300 gram på full hastighet og levere 80 sider per minutt.

Maskinen kjører med 3. generasjons Simitri-toner, den har densitetskontroll og er utstyrt med en ny funksjon som skal sørge for at papiret blir helt slett i utlegget, en såkalt hybrid decurling-funksjon som vil si at papiret fuktes og tørres før utlegget.

Gjestene fikk også en solid gjennomgang av filbehandling og ICC-profiler, fra Anne Holøien, IGM.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag