Kundetreff med Konica Minolta

PUBLISERT: 1 mars 2010
OPPDATERT: 21 mars

Det var representanter for omkring 40 firmaer fra hele landet som hadde takket ja til invitasjonen fra Konica Minolta om et heldags «Print Production Forum» på SAS Radisson Gardermoen. Gjestene ble ønsket velkommen av direktør Leif Lippestad, de ble tMichael Mølbæk Konica Matt med inn i trykkeriets fremtid av AGIs Peter Ollén, mens Anders Erikson fra VBS forklarte hva som er viktig for å lykkes med Web-til-trykk-løninger.

Størst forventning var det nok likevel knyttet til den danske direktør Michael Mølbæks gjennomgang av selskapets planer for årets Ipex, der Konica Minolta, i tillegg til å vise hele sin maskinportefølje for så vel sorthvitt som farger, bebuder en lansering for mellommarkedet, nemlig en ny fargemaskin med kodenavnet «Renoir». «Renoir» kommer til å konkurrere både med Canon Imagepress c7000 og Xerox Docucolor 8002/8000. Maskinen kan kjøre inntil 300 gram på full hastighet og levere 80 sider per minutt.

Maskinen kjører med 3. generasjons Simitri-toner, den har densitetskontroll og er utstyrt med en ny funksjon som skal sørge for at papiret blir helt slett i utlegget, en såkalt hybrid decurling-funksjon som vil si at papiret fuktes og tørres før utlegget.

Gjestene fikk også en solid gjennomgang av filbehandling og ICC-profiler, fra Anne Holøien, IGM.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1