Canon med ny trio storformatskrivere

PUBLISERT: 7 april 2010
OPPDATERT: 7 april

iPF8300_web-128x85

Canon lanserte nylig de tre storformatmodellene imagePROGRAF iPF8300, iPF6350 og iPF6300. De skal være spesielt egnet for utskrift av profesjonelle fotografier, prøvetrykk og grafisk kunst. Modellene benytter Canons nye pigmenterte blekksystem, noe som skal gi trykk med høyere nøyaktighet og et utvidet fargespekter. De nye maskinene skal også fungere bedre sammen med tredjepartsløsninger. Canon imagePROGRAF iPF8300 er 44-tommer, mens iPF6350 og iPF6300 er på 24-tommer.

Det er Canons egenutviklede pigmenterte blekksystem LUCIA EX med 12 farger som skal sørge for den høye grafiske kvaliteten. Det nye blekksystemet skal gi svært høy fargereproduksjon, og gi 20 prosent bredere fargespekter enn Canons forrige storformatserie. Det opplyses at blekksystemet gir tettere, skarpere og mykere fargeoverganger, i tillegg til å reprodusere bedre detaljer i skyggepartier av fotografier. Det nye blekket har en forbedret struktur som skal være mer motstandsdyktig mot riper og beskytte bedre mot fargetap over tid. For å utnytte det nye fargespekteret best mulig, har hver av de nye modellene to avanserte skrivehoder som skriver med fire picoliter, og oppløsning på 2400 x 1200 dpi.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324