Canon med ny trio storformatskrivere

iPF8300_web-128x85

Canon lanserte nylig de tre storformatmodellene imagePROGRAF iPF8300, iPF6350 og iPF6300. De skal være spesielt egnet for utskrift av profesjonelle fotografier, prøvetrykk og grafisk kunst. Modellene benytter Canons nye pigmenterte blekksystem, noe som skal gi trykk med høyere nøyaktighet og et utvidet fargespekter. De nye maskinene skal også fungere bedre sammen med tredjepartsløsninger. Canon imagePROGRAF iPF8300 er 44-tommer, mens iPF6350 og iPF6300 er på 24-tommer.

Det er Canons egenutviklede pigmenterte blekksystem LUCIA EX med 12 farger som skal sørge for den høye grafiske kvaliteten. Det nye blekksystemet skal gi svært høy fargereproduksjon, og gi 20 prosent bredere fargespekter enn Canons forrige storformatserie. Det opplyses at blekksystemet gir tettere, skarpere og mykere fargeoverganger, i tillegg til å reprodusere bedre detaljer i skyggepartier av fotografier. Det nye blekket har en forbedret struktur som skal være mer motstandsdyktig mot riper og beskytte bedre mot fargetap over tid. For å utnytte det nye fargespekteret best mulig, har hver av de nye modellene to avanserte skrivehoder som skriver med fire picoliter, og oppløsning på 2400 x 1200 dpi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: