Bedre tall fra KBA

PUBLISERT: 19 april 2010
OPPDATERT: 19 april

n45511 - kba_2009_web

KBA har frigitt tallene for fjoråret, og med viktige grep har selskapet lyktes med å dempe de verste virkningene av finanskrisen, og dratt i land et plussresultat. Selskapet gikk fra et driftsresultat på -79 millioner euro i 2008 til et positivt driftsresultat på 8,7 millioner euro i fjor. Innenfor rotasjonspresser og spesialpresser nådde produsenten et driftsresultat på 31,8 millioner euro. Arksiden gikk derimot med tap, og driftsresultatet landet på -23 millioner euro. Likevel var tapet mindre enn mange ventet. Konsernresultatet før skatt endte i fjor på beskjedne 2,7 millioner. Det er likevel hyggelige tall sett i forhold til 2008, da underskuddet ikke var beskjedent, men på hele 87,1 millioner euro. Ordreinngangen falt 28,8 prosent sammenlignet med året før. Innenfor arkoffsetsiden alene sank ordreinngangen med 22,4 prosent. Salget i Tyskland falt kraftig, med 30,9 prosent. Eksporten var derimot god, og spesielt salget i Kina var bra.
– Verdensøkonomien er fortsatt skjør, uttaler KBAs konsernsjef Helge Hansen (bildet). De forsiktige holdningene fra finansinstitusjonene begrenser lånemulighetene for mange selskaper, og det påvirker ordreinngangen og de strukturelle endringene underveis i den grafiske bransjen. Våre tiltak i fjor var et svar til den økonomiske situasjonen, og i løpet av kort tid er alle endringer gjennomført. Nå er målet å oppnå en liten økning i omsetning og resultat for 2010.

Les videre

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi