Elanders med tap i fjor

Omsetningen for trykkeriselskapet Elanders falt med 20 prosent i 2009. Samtidig endte driftsresultatet med et minus på 60 millioner svenske kroner. Resultatene er tydelig påvirket av restruktureringen selskapet gjennomførte gjennom fjoråret. Fra regnskapet fremgår det også at kontantstrømmen fra driften utgjorde 42 millioner svenske kroner. Elanders er hardt rammet av finanskrisen, og hovedkategoriene av kunder i industrien reduserte sine ordrer med opptil 50 prosent fra året før. Den svenske virksomheten har blant annet stor tyngde innenfor bilindustrien, og denne var hardest rammet mens flere utenlandske enheter klarte seg bedre.

Elanders kom ikke utenom nedbemanninger i fjor, og i Sverige ble antall ansatte redusert med 20 prosent. Kostnader relatert til nedbemanning og andre tiltak for å justere kostnadsnivået i Sverige, Tyskland og Ungarn, utgjorde til sammen 35 millioner svenske kroner. Selskapet melder at et omfattende organiseringsarbeid er påbegynt for å få best mulig utnyttelse av produksjonskapasiteten, spesielt i land med lavt kostnadsnivå.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: