Elanders med tap i fjor

PUBLISERT: 21 april 2010
OPPDATERT: 21 april

Omsetningen for trykkeriselskapet Elanders falt med 20 prosent i 2009. Samtidig endte driftsresultatet med et minus på 60 millioner svenske kroner. Resultatene er tydelig påvirket av restruktureringen selskapet gjennomførte gjennom fjoråret. Fra regnskapet fremgår det også at kontantstrømmen fra driften utgjorde 42 millioner svenske kroner. Elanders er hardt rammet av finanskrisen, og hovedkategoriene av kunder i industrien reduserte sine ordrer med opptil 50 prosent fra året før. Den svenske virksomheten har blant annet stor tyngde innenfor bilindustrien, og denne var hardest rammet mens flere utenlandske enheter klarte seg bedre.

Elanders kom ikke utenom nedbemanninger i fjor, og i Sverige ble antall ansatte redusert med 20 prosent. Kostnader relatert til nedbemanning og andre tiltak for å justere kostnadsnivået i Sverige, Tyskland og Ungarn, utgjorde til sammen 35 millioner svenske kroner. Selskapet melder at et omfattende organiseringsarbeid er påbegynt for å få best mulig utnyttelse av produksjonskapasiteten, spesielt i land med lavt kostnadsnivå.

Les videre

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag