Elanders med tap i fjor

Omsetningen for trykkeriselskapet Elanders falt med 20 prosent i 2009. Samtidig endte driftsresultatet med et minus på 60 millioner svenske kroner. Resultatene er tydelig påvirket av restruktureringen selskapet gjennomførte gjennom fjoråret. Fra regnskapet fremgår det også at kontantstrømmen fra driften utgjorde 42 millioner svenske kroner. Elanders er hardt rammet av finanskrisen, og hovedkategoriene av kunder i industrien reduserte sine ordrer med opptil 50 prosent fra året før. Den svenske virksomheten har blant annet stor tyngde innenfor bilindustrien, og denne var hardest rammet mens flere utenlandske enheter klarte seg bedre.

Elanders kom ikke utenom nedbemanninger i fjor, og i Sverige ble antall ansatte redusert med 20 prosent. Kostnader relatert til nedbemanning og andre tiltak for å justere kostnadsnivået i Sverige, Tyskland og Ungarn, utgjorde til sammen 35 millioner svenske kroner. Selskapet melder at et omfattende organiseringsarbeid er påbegynt for å få best mulig utnyttelse av produksjonskapasiteten, spesielt i land med lavt kostnadsnivå.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: