Filmskanneren lever fremdeles

PUBLISERT: 5 mai 2010
OPPDATERT: 5 mai

7084

Canon lanserte nylig sin nye foto- og dokumentskanner CanoScan 9000F, i første rekke utviklet for fotografer som trenger en allsidig og produktiv skanner som også kan skanne 35 mm film og 120 format. Nå har jo de fleste fotografene gått over til digitalt opptaksutstyr for flere år siden, men Canon mener altså at det likevel finnes et marked, kanskje først og fremst for skanning av gamle opptak.

CanoScan 9000F er en videreutvikling av CanoScan 8800F, med en rekke nye funksjoner som øker produktiviteten. Kvaliteten skal også være forbedret, og den nye modellen har en 9600 x 9600 dpi CCD-sensor som i følge produsenten gir fantastisk detaljrikdom. Det opplyses at den nye filmadapteren sikrer gjennomstrømning av mer lys, og at dette er årsaken til at hastigheten er forbedret. Et 35 mm negativ skannes nå på rundt 18 sekunder i 1200 dpi oppløsning.

CanoScan 9000F kan skanne monterte lysbilder og film i mellomformat, både dias og negativer. Her er også muligheter for å autoskanne til PC, e-post eller PDF. I tillegg har CanoScan 9000F også en optisk tegngjenkjenningsfunksjon (OCR) som konverterer originalteksten til redigerbare elektroniske dokumenter, uten å måtte skrive den inn på nytt.
Ved hjelp av Canons Film Automatic Retouching and Enhancement (FARE) Level 3-teknologi kan støv og riper fjernes ved hjelp av infrarødt lys som fanger opp fysiske feil på filmens overflate.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280