Filmskanneren lever fremdeles

7084

Canon lanserte nylig sin nye foto- og dokumentskanner CanoScan 9000F, i første rekke utviklet for fotografer som trenger en allsidig og produktiv skanner som også kan skanne 35 mm film og 120 format. Nå har jo de fleste fotografene gått over til digitalt opptaksutstyr for flere år siden, men Canon mener altså at det likevel finnes et marked, kanskje først og fremst for skanning av gamle opptak.

CanoScan 9000F er en videreutvikling av CanoScan 8800F, med en rekke nye funksjoner som øker produktiviteten. Kvaliteten skal også være forbedret, og den nye modellen har en 9600 x 9600 dpi CCD-sensor som i følge produsenten gir fantastisk detaljrikdom. Det opplyses at den nye filmadapteren sikrer gjennomstrømning av mer lys, og at dette er årsaken til at hastigheten er forbedret. Et 35 mm negativ skannes nå på rundt 18 sekunder i 1200 dpi oppløsning.

CanoScan 9000F kan skanne monterte lysbilder og film i mellomformat, både dias og negativer. Her er også muligheter for å autoskanne til PC, e-post eller PDF. I tillegg har CanoScan 9000F også en optisk tegngjenkjenningsfunksjon (OCR) som konverterer originalteksten til redigerbare elektroniske dokumenter, uten å måtte skrive den inn på nytt.
Ved hjelp av Canons Film Automatic Retouching and Enhancement (FARE) Level 3-teknologi kan støv og riper fjernes ved hjelp av infrarødt lys som fanger opp fysiske feil på filmens overflate.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: