Filmskanneren lever fremdeles

PUBLISERT: 5 mai 2010
OPPDATERT: 5 mai

7084

Canon lanserte nylig sin nye foto- og dokumentskanner CanoScan 9000F, i første rekke utviklet for fotografer som trenger en allsidig og produktiv skanner som også kan skanne 35 mm film og 120 format. Nå har jo de fleste fotografene gått over til digitalt opptaksutstyr for flere år siden, men Canon mener altså at det likevel finnes et marked, kanskje først og fremst for skanning av gamle opptak.

CanoScan 9000F er en videreutvikling av CanoScan 8800F, med en rekke nye funksjoner som øker produktiviteten. Kvaliteten skal også være forbedret, og den nye modellen har en 9600 x 9600 dpi CCD-sensor som i følge produsenten gir fantastisk detaljrikdom. Det opplyses at den nye filmadapteren sikrer gjennomstrømning av mer lys, og at dette er årsaken til at hastigheten er forbedret. Et 35 mm negativ skannes nå på rundt 18 sekunder i 1200 dpi oppløsning.

CanoScan 9000F kan skanne monterte lysbilder og film i mellomformat, både dias og negativer. Her er også muligheter for å autoskanne til PC, e-post eller PDF. I tillegg har CanoScan 9000F også en optisk tegngjenkjenningsfunksjon (OCR) som konverterer originalteksten til redigerbare elektroniske dokumenter, uten å måtte skrive den inn på nytt.
Ved hjelp av Canons Film Automatic Retouching and Enhancement (FARE) Level 3-teknologi kan støv og riper fjernes ved hjelp av infrarødt lys som fanger opp fysiske feil på filmens overflate.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri