Filmskanneren lever fremdeles

7084

Canon lanserte nylig sin nye foto- og dokumentskanner CanoScan 9000F, i første rekke utviklet for fotografer som trenger en allsidig og produktiv skanner som også kan skanne 35 mm film og 120 format. Nå har jo de fleste fotografene gått over til digitalt opptaksutstyr for flere år siden, men Canon mener altså at det likevel finnes et marked, kanskje først og fremst for skanning av gamle opptak.

CanoScan 9000F er en videreutvikling av CanoScan 8800F, med en rekke nye funksjoner som øker produktiviteten. Kvaliteten skal også være forbedret, og den nye modellen har en 9600 x 9600 dpi CCD-sensor som i følge produsenten gir fantastisk detaljrikdom. Det opplyses at den nye filmadapteren sikrer gjennomstrømning av mer lys, og at dette er årsaken til at hastigheten er forbedret. Et 35 mm negativ skannes nå på rundt 18 sekunder i 1200 dpi oppløsning.

CanoScan 9000F kan skanne monterte lysbilder og film i mellomformat, både dias og negativer. Her er også muligheter for å autoskanne til PC, e-post eller PDF. I tillegg har CanoScan 9000F også en optisk tegngjenkjenningsfunksjon (OCR) som konverterer originalteksten til redigerbare elektroniske dokumenter, uten å måtte skrive den inn på nytt.
Ved hjelp av Canons Film Automatic Retouching and Enhancement (FARE) Level 3-teknologi kan støv og riper fjernes ved hjelp av infrarødt lys som fanger opp fysiske feil på filmens overflate.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: