AIT Otta først i Europa

PUBLISERT: 9 juni 2010
OPPDATERT: 21 mars

Bokprodusenten AIT Otta ble nettopp først i Europa med å integrere Screens nye arbeidsflytsystem Equios Pre4m med Hiflex’ MIS i en jdf-integrert arbeidsflyt. Etter tre måneders testing begynner resultatet å vise seg.
It-sjef Anders Sagdalen beskriver markedet som svært krevende, og forteller at stadig flere produksjoner har gått til øst-europa og Kina. Nå tror han at AIT Ottas nye jdf-integrerte arbeidsflyt vil gi svært rask og kostnadseffektiv produksjon, og dermed opprettholde konkurransekraften.
Equios Pre4m er en ny del av Screens arbeidsflyt Trueflow SE og jdf-integreringen automatiserer arbeidsflyten. Trueflow SE bruker jdf-baserte job tickets og integrerer alt fra automatisert jobbmottak i prepress, via prøvetrykk videre til ulike ctp-enheter og til digitaltrykk, en prosess AIT Otta nå snart har på plass.
– Det var blant annet den høyautomatiserte utskytingen og overføringen av parametrene fra MIS-systemet og inn i produksjonarbeidflyten som gjorde at vi valgte Screen Equios Pre4m, sier Sagdalen. Det er Coloro as som leverer Screen-løsninger i Norge.
I fjor kjørte AIT Otta omkring  2000 jobber. Selskapet har fire presser som krever omkring 500 plater per døgn i tre skift.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324