AIT Otta først i Europa

Bokprodusenten AIT Otta ble nettopp først i Europa med å integrere Screens nye arbeidsflytsystem Equios Pre4m med Hiflex’ MIS i en jdf-integrert arbeidsflyt. Etter tre måneders testing begynner resultatet å vise seg.
It-sjef Anders Sagdalen beskriver markedet som svært krevende, og forteller at stadig flere produksjoner har gått til øst-europa og Kina. Nå tror han at AIT Ottas nye jdf-integrerte arbeidsflyt vil gi svært rask og kostnadseffektiv produksjon, og dermed opprettholde konkurransekraften.
Equios Pre4m er en ny del av Screens arbeidsflyt Trueflow SE og jdf-integreringen automatiserer arbeidsflyten. Trueflow SE bruker jdf-baserte job tickets og integrerer alt fra automatisert jobbmottak i prepress, via prøvetrykk videre til ulike ctp-enheter og til digitaltrykk, en prosess AIT Otta nå snart har på plass.
– Det var blant annet den høyautomatiserte utskytingen og overføringen av parametrene fra MIS-systemet og inn i produksjonarbeidflyten som gjorde at vi valgte Screen Equios Pre4m, sier Sagdalen. Det er Coloro as som leverer Screen-løsninger i Norge.
I fjor kjørte AIT Otta omkring  2000 jobber. Selskapet har fire presser som krever omkring 500 plater per døgn i tre skift.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: