AIT Otta først i Europa

Bokprodusenten AIT Otta ble nettopp først i Europa med å integrere Screens nye arbeidsflytsystem Equios Pre4m med Hiflex’ MIS i en jdf-integrert arbeidsflyt. Etter tre måneders testing begynner resultatet å vise seg.
It-sjef Anders Sagdalen beskriver markedet som svært krevende, og forteller at stadig flere produksjoner har gått til øst-europa og Kina. Nå tror han at AIT Ottas nye jdf-integrerte arbeidsflyt vil gi svært rask og kostnadseffektiv produksjon, og dermed opprettholde konkurransekraften.
Equios Pre4m er en ny del av Screens arbeidsflyt Trueflow SE og jdf-integreringen automatiserer arbeidsflyten. Trueflow SE bruker jdf-baserte job tickets og integrerer alt fra automatisert jobbmottak i prepress, via prøvetrykk videre til ulike ctp-enheter og til digitaltrykk, en prosess AIT Otta nå snart har på plass.
– Det var blant annet den høyautomatiserte utskytingen og overføringen av parametrene fra MIS-systemet og inn i produksjonarbeidflyten som gjorde at vi valgte Screen Equios Pre4m, sier Sagdalen. Det er Coloro as som leverer Screen-løsninger i Norge.
I fjor kjørte AIT Otta omkring  2000 jobber. Selskapet har fire presser som krever omkring 500 plater per døgn i tre skift.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: