Selvkalibrerende skjerm

n45706 - eizo coloredge_web

Er du lei av å kalibrere skjermen, har EIZO gode nyheter. Den japanske skjermprodusenten melder at de har utviklet en skjerm med innebygd kalibreringssensor og funksjon for selvkalibrering. Den nye LCD-modellen, Color Edge CG245W, er i første rekke beregnet på bruk innenfor førtrykk, digitalfotografering, videoredigering og etterbehandling. Den innebygde kalibreringsenheten er festet i rammens øvre del, og svinger selv ned på brukerdefinerte tidspunkter for å foreta kalibreringen, som foregår uavhengig av datamaskinen. Ved hjelp av skjermens planleggingsfunksjon i skjermmenyen eller den medfølgende programvaren ColorNavigator, kan ColorEdge CG245W kalibrere seg selv til gitte tidspunkter og intervaller. En kalibrert ColorEdge CG245W kan benyttes med alle operativsystemer, også operativsystemer som ikke støttes av Color Navigator.

For å sikre korrekt kalibrering, kalibrerer EIZO hver kopi av ColorEdge CG245W i skjermens sentrum og sammenligner dette med dataene fra den innebygde sensoren. ColorEdge CG245W bruker en flytende LCD-skjerm av IPS-typen (In-Plane Switching) med en oppløsning på 1920 x 1200 bildepunkter i sideforholdet 16:10. Ifølge Eizo kan skjermen gjengi 98 prosent av fargerommet Adobe RGB. Maksimal lysstyrke er 270 candela per kvadratmeter.

Inkludert i løsningen er en DisplayPort og doble DVI-I innganger. DisplayPort-kontakten aksepterer 10-bits PC-signaler og kan gjengi 1,07 milliarder farger samtidig fra en palett med totalt 68 milliarder fargekombinasjoner. ColorEdge CG245W har hardware-kalibrering, noe som betyr at selve skjermen, og ikke datamaskinens grafikkort, er kalibrert. Eizos kalibreringsprogramvare ColorNavigator brukes til å angi ønskede verdier for lysstyrke, hvitpunkt og gamma samt for å opprette en ICC-profil. Den nye Eizo-skjermen har flere funksjoner for å sikre god representasjon av lys og farger under ulike lysforhold gjennom hele sin levetid. Eizo tilbyr fem års garanti for denne modellen, og starter levering i disse dager.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: