Bodoni Gruppen kjøper Grafisk Trykk

Bodoni Gruppen i Bergen kjøper Grafisk Trykk på Sotra, og etablerer dermed det de selv hevder er vestlandets største miljø innen grafiske tjenester og produksjon.

Overtakelsen skaper et grafisk miljø med nærmere 70 medarbeidere, og de to bedriftene utfyller hverandre både på produkt- og markedssiden. – Det gir større muligheter og sterkere konkurransekraft, også nasjonalt og internasjonalt, sier daglig leder i Bodoni, Bjarte J. Hordnes.
Det er to av vestlandets største grafiske bedrifter som nå slås sammen. Bodoni Gruppen overtar samtlige aksjer i Grafisk Trykk AS og vil samle all industriell produksjon i Grafisk Trykks lokaler på Straume. Tidligere eier av Grafisk Trykk, Per Gunnar Ona, vil fortsette å arbeide i bedriften.
– Grafisk bransje er meget konkurranseutsatt, med kvalitetsbevisste kunder. Trender og teknologisk utvikling skjer hurtig. Gjennom denne transaksjonen styrkes konkurranseevnen ytterligere, noe som bidrar til å bevare arbeidsplasser i grafisk bransje lokalt. Vi vet at vi kan levere produkter som endrer seg i takt med kundenes behov. Forente krefter er en meget god løsning for både ansatte og kunder, sier Per Gunnar Ona.
Bodoni Gruppen AS omsatte i 2009 for 46,4 millioner kroner. Grafisk Trykk AS sysselsetter 23 årsverk og omsatte i 2009 for 30,3 millioner kroner. Bodoni Gruppen består av Bodoni AS som leverer grafiske tjenester, Bodoni Incarto AS som leverer emballasje og salgsfremmende produkter, Bodoni Forlag AS, Angerman AS – forlag for sikkerhetsopplæring, samt konsulentselskapet Kime Kommunikasjon AS. Totalt er det 43 ansatte i virksomhetene før oppkjøpet av Grafisk Trykk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: