Bodoni Gruppen kjøper Grafisk Trykk

PUBLISERT: 6 juli 2010
OPPDATERT: 21 mars

Bodoni Gruppen i Bergen kjøper Grafisk Trykk på Sotra, og etablerer dermed det de selv hevder er vestlandets største miljø innen grafiske tjenester og produksjon.

Overtakelsen skaper et grafisk miljø med nærmere 70 medarbeidere, og de to bedriftene utfyller hverandre både på produkt- og markedssiden. – Det gir større muligheter og sterkere konkurransekraft, også nasjonalt og internasjonalt, sier daglig leder i Bodoni, Bjarte J. Hordnes.
Det er to av vestlandets største grafiske bedrifter som nå slås sammen. Bodoni Gruppen overtar samtlige aksjer i Grafisk Trykk AS og vil samle all industriell produksjon i Grafisk Trykks lokaler på Straume. Tidligere eier av Grafisk Trykk, Per Gunnar Ona, vil fortsette å arbeide i bedriften.
– Grafisk bransje er meget konkurranseutsatt, med kvalitetsbevisste kunder. Trender og teknologisk utvikling skjer hurtig. Gjennom denne transaksjonen styrkes konkurranseevnen ytterligere, noe som bidrar til å bevare arbeidsplasser i grafisk bransje lokalt. Vi vet at vi kan levere produkter som endrer seg i takt med kundenes behov. Forente krefter er en meget god løsning for både ansatte og kunder, sier Per Gunnar Ona.
Bodoni Gruppen AS omsatte i 2009 for 46,4 millioner kroner. Grafisk Trykk AS sysselsetter 23 årsverk og omsatte i 2009 for 30,3 millioner kroner. Bodoni Gruppen består av Bodoni AS som leverer grafiske tjenester, Bodoni Incarto AS som leverer emballasje og salgsfremmende produkter, Bodoni Forlag AS, Angerman AS – forlag for sikkerhetsopplæring, samt konsulentselskapet Kime Kommunikasjon AS. Totalt er det 43 ansatte i virksomhetene før oppkjøpet av Grafisk Trykk.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324